Kaj Hagman GrIFK:n uusi päävalmentaja

Viime kaudella neljänneksi SM-liigassa sijoittunut GrIFK on solminut 2+1 vuotisen sopimuksen viimeiset viisi vuotta SIF:iä valmentaneen Kaj Hagmanin kanssa. Hagman korvaa kolme kautta Grania valmentaneen Mikko Koskuen.

38-vuotias Hagman on siviiliammatiltaan opettaja ja asuu Tammisaaressa. Yhden Suomen mestaruuden saavuttanut BK-46:n kasvatti ehti urallaan pelata reilut 400 ottelua ja tehdä yli 1200 maalia BK:n, SIF:n ja EIF:n riveissä, sekä edustaa Suomea neljässä A-maaottelussa.

Kaj Hagman valmentaa GrIFK:ta kaudella 2018/19

”Eye of the tiger -fiilistä”

Intohimoisena ja tulisieluisena käsipalloluotsina tunnettu tammisaarelainen toivoo saavansa istutettua GrIFK:n pelaajiinsa kunnon taisteluhenkeä, ”Eye of the tiger” -fiilistä.

Kesän aikana alkavaan Käsipalloliiton TS3-koulutukseen osallistuva, SM-liigan vuoden valmentajaksi pronssiin päättyneellä kaudella 2013/14 valittu Hagman luottaa hyvään joukkuehenkeen ja pitää tärkeimpinä arvoina kommunikaatiota ja avoimuutta joukkueen kesken. Hagman haluaa kehittää hyviä käsipalloilijoita ja saada mahdollisimman paljon irti pelaajamateriaalista.

GrIFK Elitin puheenjohtaja Kristoffer Aspelin sanoo Hagmanilla olevan hyvä kyky kehittää nuoria pelaajia ja tsempata heitä. ”Valmentajan pitää luotsia joukkue sellaiseen peliin mitä pelaajarunko sallii, ja uskomme että Hagman pystyy totetuttamaan sen.”

Omille junioreille vahvempi pelaajapolku

GrIFK pyrkii seurana parantamaan junioripelaajien mahdollisuuksia kehittyä lajin huipulle. Vahvistuksia hankitaan vain mikäli omista ei vielä löydy riittävän tasokasta pelaajaa täyttämään liigatason kriteerit. Edustusjoukkue kokee isohkoja muutoksia sitten viime kauden sekä valmentajan vaihdoksen että muutaman profiilipelaajan siirtyessä muualle. Lähtijöiden korvaajiksi on tehty täsmähankintoja, ja mukaan on haluttu nimenomaan nuoria sekä nälkäisiä pelaajia.

”Meillä on vahva usko ja halu panostaa omiin junnuihin ja erityisesti 2001-05 syntyneet ovat hyviä ikäluokkia. Tavoite on, että parin vuoden päästä valtaosa liigajoukkueesta koostuisi omista junnuista”, Aspelin toteaa. Kaj Hagman tuleekin laittamaan sormensa peliin paitsi liiga-, myös A- ja B-juniorijoukkueiden toimintaan. Hyvän näppituntuman avulla jokaiselle pelaajalle löytyy Granin organisaatiosta juuri sopivan tasoinen joukkue pelaajan omien tavoitteiden ja tason mukaisesti. Seuralla on erinomaisia nuorempia ikäluokkia, joiden pelaajille halutaan pedata tulevaisuudessa parhaat mahdollisuudet edetä urallaan.

Kuva: Janne Karinkanta