Ruotsin nuorten maajoukkuepelaaja LUGI:sta GrIFK:hon

GrIFK saa viivapeliosaamista Ruotsin Elitserienistä kun 19-vuotias Anton Karlsson saapuu vuoden lainasopimuksella lundilaisesta LUGIsta Graniin. Ennen Kauniaisiin siirtymistään Karlsson edustaa Ruotsia alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Sloveniassa.

”Aina valmis uusiin haasteisiin”

Kuluneella kaudella 21 Elitserien-ottelussa ja kolmessa EHF Cupin pelissä esiintynyt, Ruotsin nuorten maajoukkueleirillä paraikaa EM-kisoihin valmistautuva pelaaja itse oli heti valmis, kun hänelle ehdotettiin siirtoa SM-liigaan. Yhdeksänvuotiaasta asti LUGIa edustanut viivapelaajaa astuu suuriin saappaisiin Tanskaan lähtevän joukkueen kapteenin Fredrik Forssin paikalle motivoituneena.

”Minulta tiedusteltiin kiinnostusta siirtyä Kauniaisiin ja se tuntui heti hyvältä mahdollisuudelta kehittyä sekä pelikentällä että sen ulkopuolella. Kirjoitin juuri ylioppilaaksi eikä minulla ollut muita suunnitelmia joten ajattelin että mikä ettei!”

”Kotikulmilla Lundissa ei Suomen käsipallo ole kovinkaan tunnettua, Skånessa mennään useimmiten Tanskaan pelaamaan. LUGIn valmentaja Tomas Axner suositteli Grankulla IFK:ta minulle parhaana vaihtoehtona, ja googlattuani hieman sain Suomen liigasta tietoa ja se alkoi vaikuttamaan hyvältä paikalta kehittyä.”

”Ensikosketus Kauniaisiin oli lämmin sekä säiden että vastaanoton osalta, kodikas pieni kaupunki. Halli vaikutti mahtavalta, en ole koskaan aiemmin ollut vastaavanlaisessa, ja uskon että tunnelma kotiotteluissa on hieno”, Karlsson kertoo ensivisiitistään Suomessa.

GrIFK:n puheenjohtaja Kristoffer Aspelin on innoissaan ruotsalaisvahvistuksesta. ”Anton vaikuttaa erittäin positiiviselta ihmiseltä sekä kentällä että sen ulkopuolella. Uskomme hänen tuovan jotain uutta koko seuralle ja pelikentällä tullaan varmasti näkemään taisteleva nopean käsipallon edustaja. Anton tulee luonnollisesti saamaan merkittävän roolin ja toivomme, että hänen asenne ja osaaminen tarttuu meidän omiin, nuoriin viivapelajiin.”

Myös LUGIn toiminnanjohtaja Patrik Bengtsson kommentoi siirtoa ja yhteistyötä GrIFK:n kanssa tyytyväisenä: ”Grankulla IFK on tärkeä osa LUGIn kansainvälistä yhteistyöverkostoa ja Antonin lainasopimus yhteen Suomen parhaista käsipalloseuroista mahdollistaa hienosti hänen kehittymiseensä asetettamiamme ennakko-odotuksia. GrIFK on vakavasti otettava seura ja sillä on hyvin hoidettu organisaatio. GrIFK:n toiminta on samankaltaista kuin meillä täällä ja siksi tämä yhteistyökuvio tuntuu erittäin hyvältä. Seuraamme innolla Antonin seuraavaa kehitysaskelta urallaan.”

Aspelin on samoilla linjoilla ja jatkaa: ”Toivon mukaan tämä yhteistyö LUGIn kanssa avaa myös mahdollisuuksia meidän pelaajille lähteä kokeilemaan Elitserienin tasoa.”

Suomeen kehittymään ja saamaan vastuuta

”Olen saanut LUGIssa erinomaisen käsipallokoulutuksen jota pääsen nyt soveltamaan täällä. Olen vielä nuori joten haluan kehittyä ihan kaikessa, mutta ennen kaikkea toivon tulevani paremmaksi puolustuksessa ja siten kasvaa todella hyväksi kahden suunnan pelaajaksi. Pelaaminen on kaikkein hauskinta silloin kun pääsee pelaamaan kentän molemmissa päissä.

Olen vahva, teen hyviä screenejä, saan pallot hyvin kiinni ja taistelen aina loppuun asti”, Karlsson luettelee vahvuuksiaan.

EM-kisoihin nauttimaan käsipallosta

Ennen muuttoa Suomenlahden yli edessä on vielä heinäkuussa Celjessä, Sloveniassa pelattavat ikäluokan EM-kisat, joisa Ruotsi kohtaa kivikovassa alkulohkossa Saksan, Islannin ja Romanian.

”Tavoitteeni on aina voittaa, omalta osaltani tule tietysti taistelemaan jokaisessa ottelussa ja uskon Ruotsin pärjäävän kisoissa sillä meillä on jalkeilla hyvä ryhmä, joka voi edetä vaikka kuinka pitkälle. EM-kisajoukkueeseen valinta oli huippuhieno kokemus, joten siitä täytyy tottakai myös nauttia!”

Lisää aiheesta:
LUGI Handboll >
Alle 20-vuotiaiden EM-kisat Sloveniassa 19.-29.7.2018 >