Loukkaantumiset Granin riesana

Kautta on ehditty pelata vasta reilu kuukausi mutta GrIFK:n pelaajistossa on nähty jo harventumista. Kaksi viimeistä liigaottelua on tuottanut GrIFK:n lasarettiosastolle turhankin paljon toimintaa, jossa ei kirurgin veitseltäkään vältytä.

Miro Koljonen ja Jonathan Berg joutuvat seuraamaan joukkueensa esityksiä katsomosta käsin pitkään.

Viikonlopun vierasottelussa HC HIK:ta vastaan Jonathan Bergin polvesta hajosi ristisiteet ja edessä on jo toistamiseen pitkä toipumiskausi saman vamman takia. “Edellisen kerran kun sama polvi korjattiin, toipumisaika oli 9 kuukautta”, 20-vuotias varusmies manasi. Kuluva pelikausi jäi Bergin kohdalla kahden virallisen ottelun mittaiseksi. Hangossa viisi maalia ennen loukkaantumistilannetta tehnyt pelinrakentaja valittiin lopuksi myös ottelun kahden tähden pelaajaksi.

Kärkiottelu Cocksia vastaan taas päättyi joukkueen dynamon Miro Koljosen kohdalta jo ennen taukoa kun mies taisteli pallosta Cocksin pelaajan kanssa. Yhteentörmäyksen seurauksena Koljosen nilkka vääntyi ja tarkemmissa tutkimuksissa paljastui kehräsluun murtuma. “Samalla kaikki nivelsiteetkin sai kokea kovia”, kertoo Koljonen.

Välittömästi ottelun jälkeen kainalosauvoilla liikkunut maajoukkuemies kävi jo otteluiltana lääkärissä, jossa vammat diagnosoitiin ja liikkumista helpottamaan annettiin nilkkatuki. “Niillä oli ollut ortopedien kanssa palaveri aamulla, sain sieltä puhelun jossa käskettiin takaisin Jorviin. Jalka laitettiin nyt pariksi viikoksi kipsiin ja sen jälkeen otetaan magneettikuvat jossa sitten nähdään kuinka pahasti nivelsiteet ovat vaurioituneet ja kuinka pitkä sairasloma lopulta tulee olemaan.”

MM-karsinnat jää väliin
Koljoselle loukkaantuminen tiesi näillä näkymin loppuvuoden huilia, joten väliin jäävät myös lokakuun lopun maaottelut. Aiemminkin juuri ennen maajoukkueen karsintaotteluita sivuun joutunut laituri missaa tällä kerralla MM-karsintapelit Luxemburgia ja Venäjää vastaan, jotka pelataan 26. ja 28.10.