Vahva Cocks GrIFK:ta parempi Luolassa

GrIFK joutui myöntämään hallitsevan Suomen mestarin Cocksin paremmakseen. Luolassa pelattu ottelu päättyi 21-30 vierasvoittoon pitkälti Cocksin ensimmäisen jakson loppupuolella repimän kuuden maalin eron turvin. Ilman ainuttakaan teknistä virhettä pelanneen joukkueen valmentaja Gintaras Savukynas kiittelikin pelaajiensa kurinalaisuutta.

Myös GrIFK oli hyvällä asenteella liikkeellä eikä kuvia kumarrellut. Takamiehet Richard Sundberg, Sami Silfver ja Patrik Johanson pitivät huolen maalinteosta kun viivalla ei ollut tilaa. Granin kannalta merkittävä tilanne tapahtui 25. peliminuutilla kun Miro Koljonen ja Cocksin Bojan Zupanjac tavoittelivat samaa palloa. Pallo jäi cocksilaiselle ja Koljonen loukkaantui tilanteessa. Huoltotoimenpiteiden jälkeen mies joutui jättämään pelin lopulta kesken myös monet yllättänyt kaksiminuuttinen niskassaan.

Richard Sundberg oli GrIFK:n paras ottelussa Cocksia vastaan.

Toinen puoliaika ei yltänyt samalle tasolle ensimmäisen kanssa. Puolustus tiivistyi kentän molemmissa päädyissä ja Cocks tyytyi lähinnä turvaamaan johtoaan. Loppua kohden yhä pahemmin tehottomuuteen sortunut GrIFK ei onnistunut viimeisen kymmenminuuttisen aikana ohittamaan maalivahti Giedrius Morkunasin kuin yhden kerran.

Tähtiraati arvioi ahkerimmat maalintekijät Nico Rönnbergin ja Richard Sundbergin ottelun parhaiksi, Andrei Novoselov oli isossa roolissa juuri silloin kun Cocks rykäisi Granilta lopullisesti karkuun.

Koljosen loukkaantuminen saattaa vaikuttaa myös maajoukkueen päävalmentaja Kaj Kekin suunnitelmiin. Koljosen nimi löytyy 22 pelaajan ryhmästä, jotka on valittu MM-karsintaotteluihin Luxemburgia ja Venäjää vastaan valmistautuvan maajoukkueen viimeistelyleirille.