Liigan kärkiottelu keskiviikkona Luolassa

SM-liigan neljäs sarjakierros tarjoaa Kauniaisissa herkkupalan kun vastakkain asettuvat viimeiset liigassa puhtaalla pelillä olevat joukkueet. Sekä GrIFK että Cocks ovat pelanneet syksyn varsin pirteästi, mistä osoituksena sekin että molemmat ovat mukana ottelun erätauolla suoritettavassa Suomen Cupin välieräparien arvonnassa, tavoittelemassa viime vuotiseen tapaan paikkaa finaalissa. Muut välieräjoukkueet ovat Atlas Vantaa ja HIFK.

Cocks, joka valmistautuu tulevan viikonlopun Belgiassa pelattavaan EHF Cupin toisen kierroksen otteluunsa, on kovin mittari mitä SM-liigassa tällä hetkellä on kellekään tarjolla. Sunnuntain Riihimäellä pelattu TV-ottelu BK-46:tta vastaan oli hyvää käsipalloviihdettä ja keskiviikkona on Kauniaisissa odotettavissa samaa herkkua.

GrIFK kävi sunnuntaina Hangossa ottamassa 28-20 (16-5) voiton HC HIK:sta ottelussa johon päävalmentaja Mikko Koskue oli tehnyt kokoonpanomuutoksia osin jo Cocks-ottelua silmällä pitäen, sillä muutama runkopelaaja sai viettää vapaan viikonlopun nuorempien saadessa arvokkaita peliminuutteja. Yksi huilanneista oli laituri Miro Koljonen, joka odottaa kovaa ja fyysistä ottelua:

”Onhan Cocks alustavasti selkeä ennakkosuosikki, mutta samalla oiva tasomittari siitä missä nyt ollaan menossa. Alkukaudesta tähän asti jokainen peli on ratkennut nopeasti, mutta nyt on kyllä raskas ja hikinen 60-minuuttinen varmasti edessä. Mun mielestä ollaan nyt paremmassa kunnossa viime kauteen verrattuna ja Luola on vastustajalle aina paha paikka pelata, ei täältä ole helppo pisteitä hakea.”

Cocks pelaa ensi viikonloppuna EHF-Cupia, luuletko että sen ottelun läheisyydellä on vaikutusta tähän peliin?
”On sillä varmaan jonkun verran merkitystä kun se kuitenkin on yksi heidän kauden tärkeimmistä otteluista. Varmaan heillä on ainakin jonkin verran jo ajatukset siellä mutta en usko kuitenkaan sen sen suuremmin vaikuttavan, kun eivät he varmastikaan tappio tai huono peli niskassa tahdo lähteä elintärkeään EHF-otteluun.”

Kenet nostaisit perinteisten ratkaisijoiden Nico Rönnbergin ja Tammisen rinnalle vaikeimmiksi vastustajiksi?
”Heillä on hyvä fyysinen puolustus, jonka takana on yleisesti varmoja otteita esittävä maalivahti Shitsko. Lisäksi heidän pelinrakentaja Bachkon kanssa meillä on ollut aika paljon ongelmia. Hän osaa rytmittää ja rakentaa peliä hyvin ja tekee hyviä temmonvaihtoja.”

Mihin Granin pitää kiinnittää huomiota omassa pelissään?
”Cocksin toinen aalto on yleensä aika vahva ja he ovat tehneet sillä niin paljon maaleja, että helppoihin virheisiin ei ole varaa, muuten vastustaja kyllä rankaisee. Meidän pitää pyrkiä panostamaan meidän hyvään puolustukseen, vähän kovuutta lisää ja sen jälkeen koitetaan vastata Cocksin vauhdinpitoon pitämällä itsekin kovaa tempoa yllä.”

Suomen Cupin Final Four-viikonloput on ainakin toistaiseksi takanapäin ja kaikki cupin ottelut pelataan loppuottelua myöten yksittäin. Keskiviikkona arvotaan tämän vuoden välieräparit (alustavasti 17. tai 18.10.) sekä kotietu 3.12. pelattavaan loppuotteluun. Diplomaattiseksi heittäytyneeltä Koljoselta oli aivan turha hakea suosikkivastustajaa mutta lopulta jonkinlainen vastauskin saatiin mieheltä puristettua:

”No voitaisiin vaikka tällä kertaa kohdata Cocks jo välierässä niin saataisiin Cup-finaaliin takuuvarmasti yksi eri joukkue kuin viime vuonna ;D”.