Maajoukkue MM-karsintoihin nimetty, GrIFK:sta mukana neljä pelaajaa

Miesten käsipallomaajoukkueen syksy alkaa tosiotteluiden osalta marraskuun alussa Vantaalla pelattavassa MM-karsintaturnauksessa, jossa vastaan asettuvat Viro, Georgia ja Iso-Britannia.

Päävalmentaja Ola Lindgren on nimennyt turnaukseen 19 pelaajan ryhmän, jossa mukana on ensi kertaa myös kaksi vuonna 2003 syntynyttä viivapelaajaa.

– Halusimme mukaan myös muutamia nuoria pelaajia. Santeri Vainionpää ja Viktor Grönmark ovat lupaavia ja isokokoisia viivapelaajia ja panostamme nyt heihin tulevaisuutta ajatellen ja toivomme heidän olevan myöhemmin maajoukkueen runkopelaajia, Lindgren taustoittaa.

– Myös Jonathan Ekman (s. 2003) on lupaava nuori pelaaja, jota ajetaan sisään. Miska Henriksson on syntynyt vuonna 2001 ja Oliver Nordlund 2000, minkä lisäksi mukana on useampi 1998-99 syntynyt pelaaja. Tämä on ihan tietoinen valinta, päätimme korona-aikana, että satsaamme nyt nuoriin pelaajiin vahvasti.

Samalla Lindgren kuitenkin painottaa, että mistään tulevaisuuden joukkueesta ei ole kokonaisuudessaan kysymys. Tulevat vuodet pidetään mielessä, mutta parasta mahdollista tulosta haetaan aina.

– Toki joukkueessa on myös kokemusta mukana, sitä tarvitaan. Vaikka ryhmä kaikkineen on varsin nuori, niin minusta meillä on nyt koossa aika hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

Tulos mielessä joukkue lähtee myös MM-karsintaan. Lindgrenin mukaan ehdoton tavoite MM-karsinnan 1. vaiheen turnauksesta on raivata tie jatkoon, vaikka vastus ei ennakkoon ole lainkaan helppo. Lohkon kaksi parasta etenee karsinnan seuraavaan vaiheeseen.

– Aloitamme turnauksen etukäteen vaikeimmalla ottelulla. Viro on esiintynyt viime aikoina hyvin ja sitä tulee varmasti kova kamppailu. Myös seuraavana päivänä pelattava Georgia-ottelu on meille tärkeä, olemme pelanneet heidän kanssaan tasaisia otteluita. Lindgren muistuttaa.

– Kaksi kovaa peliä heti alkuun kahdessa päivässä ja kaikkineen kolme ottelua perättäisinä päivinä on kuva rupeama, mutta se on toki sama kaikille. Meillä on joka tapauksessa ehdottomasti tavoite päästä kahden joukkoon ja jatkoon.

Suomen joukkue MM-karsintaturnaukseen

Mikael Mäkelä, Dicken
Patrik Roslander, GrIFK
Joonas Klama, Bergischer HC

Benjamin Helander, Rhein Neckar Löwen
Linus Lindberg, HK Varberg

Nico Rönnberg, BK-46
Max Granlund, Dicken
Robin Granlund, GrIFK

Fredrik Karlsson, LIF Lindesberg
Oliver Nordlund, BK-46
Miska Henriksson, BK-46

Richard Sundberg, GrIFK
Gusten Montonen, Amo HK
Jonathan Ekman, BK-46

Roni Syrjälä, Cocks
Sebastian Säkkinen, BK-46

Fredrik Forss, GrIFK
Santeri Vainionpää, Cocks
Viktor Grönmark, HIFK

Suomen ottelut MM-karsintaturnauksessa

Pe 5.11. klo 17.00 Suomi – Viro
La 6.11. klo 16.00 Suomi – Georgia
Su 7.11. klo 15.00 Iso-Britannia – Suomi

Ottelut pelataan Energia Areenalla, Vantaalla.