GrIFK sortui virheisiin – Cocks jatkaa tappioitta

GrIFK joutui tunnustamaan toistamiseen parin viikon sisään hallitsevan Suomen mestarin paremmuuden. Cocks pelasi Kauniaisissa vahvan ottelun ja hyödynsi kotijoukkueen virheet karatessaan avausjakson puolivälin jälkeen isänniltä. Pisteet matkasivat Luolasta Riihimäelle lopulta selvästi maalein 25-36 (12-19).

Kotijoukkueessa pyörinyt flunssa-aalto ja parit loukkaantumiset verottivat sen rivejä, kokoonpanoon saatiin listattua 10 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia, joista kahdella ei ennen illan ottelua ollut liigakokemusta lainkaan.

Cocksilla ei kokoonpano-ongelmia ollut, ja Eurooppaliigaan valmistautuva joukkue pelasi läpi ottelun vahvalla rutiinilla. Rutiini näkyi parhaiten Granin avausjakson muutaman huolimattoman nukahduksen täytenä hyödyntämisenä. Isäntien peli toimi varsin hyvin tilanteeseen 6-8 (14 min) asti, mutta Cocksille annetut kolme helppoa maalia venytti eron sellaiseksi, jota vieraat kykenivät hallitsemaan.

Ensimmäisellä puoliajalla pelin kulku oli muilta osin tasaväkistä pelaamista. Molempien joukkueiden puolustus- ja maalivahtipeli olivat hyvällä tasolla. Granin hyökkäyksissä oli alkuvaiheissa malttia, loppua kohden se ei enää jaksanut rakentaa riittävän hyviä paikkoja. Kotijoukkueen yritys upporikkauksiin 7v6 -hyökkäyksillä tyrehtyi lukuisiin liian nopeisiin ratkaisuihin ja pallon menetyksiin.

Patrik Roslander ja Vitali Shitsko torjuivat yhdeksän palloa mieheen, kumpikin pysäytti myös yhden seitsemän metrin heiton. Kaksintaistelu kääntyi Shitskon nimiin kahden yli kentän tyhjiin heitetyn maalin myötä.

Tauon jälkeen Grani yritti vimmatusti kiriä, mutta ero pysyi sitkeästi 6-8 maalissa. Cocks puolusti kovaa ja se saikin useampia kaksiminuuttisia osakseen, mutta Grani ei koskaan saanut todellista kirivaihdetta päälle.

GrIFK:n pahimmat hyökkäysuhat olivat jälleen Robin Granlundin ja Carl Weurlanderin harteilla. Pelin edetessä Granlund jäi ilman taustatukea ja maalintekovastuu kasaantui hieman liiaksi ottelun kahden tähden pelaajan harteille.

Vieraiden maaliahnein oli vaihteeksi Teemu Tamminen, joka kunnostautui myös syöttäjänä. Tammisen tarjoilusta nautiskeli eniten toisella laidalla viilettänyt Roni Syrjälä. Kaikkiaan 15 torjuntaa tehnyt Shitsko palkittiin ansaitusti kentän parhaana. Venäläinen näki Grani-ottelun hyvänä sparrina tuleviin europeleihin:

– Tämä oli myös tärkeä voitto, koska EHF European League -pelimme HBC Nantesia vastaan on niin lähellä.

Mikael Källman puolestaan oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa suoritukseen ja taisteluilmeeseen.

– Hyökkäyksessä teimme kuitenkin liikaa teknisiä virheitä, jotka johtivat vastahyökkäyksiin. Puolustuksessa pelasimme hyvin. Robin Granlund teki hyvän ottelun ja varsinkin toisella puoliajalla hän teki sen mitä tarvitsemme häneltä hyökkäyspäässä.

GrIFK on nyt pelannut runkosarjassa neljä ottelua, joissa se on hävinnyt Cocksille kahdesti ja voittanut ja HC Tallinnin, joka tänään päätyi kotonaan pistejakoon HIFK:n kanssa, sekä SIF:n, joka HIFK:n pisteen myötä valahti nyt sarjajumboksi hävittyään Karjaalla.

Sunnuntaina HC Tallinn kohtaa Dickenin, jonka vieraaksi Grani matkaa ensi lauantaina 16.10. GrIFK:n seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 27.10. BK-46:tta vastaan.

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa