GrIFK ja Cocks jälleen vastakkain

GrIFK:lla on seuraavien kahden viikon aikana edessään todellinen tulikoe, kun vastaan asettuu koko viime kauden mitalikolmikko. Ensimmäisenä vastassa  on hallitseva Suomen mestari Riihimäen Cocks. Joukkueet astelevat Luolan uumenista pelikentän valoihin lauantaina 9.10. kello 16:00.

SM-liigan kolmesta ottelustaan kaksi voittanut Grani kohtaa Cocksin runkosarjassa jo toistamiseen lyhyen ajan sisällä. Reilut kaksi viikkoa sitten visiitti Riihimäellä tuotti 25-20 vierastappion. Edellisessä ottelussaan GrIFK voitti HC Tallinnin kotona 27-20 (11-7), millä tuplattiin liigan pistesaldo, joka avattiin ensimmäisellä sarjakierroksella Siuntiossa.

Täysin ylivoimaisilla resursseilla suomalaisen käsipallomittapuun mukaan ahertava Cocks on tälläkin kaudella suurin mestarisuosikki, ja BK-46:n jättäydyttyä EHF European Cupista antamalla luovutusvoiton venäläiselle SGAU-Saratoville, on Cocks jälleen ainoa suomalaisjoukkue miesten europeleissä.

Eikä Cocks mihinkään turhanpäiväiseen kisaan osallistukaan. EHF European League on maanosan toiseksi korkein kilpailu heti EHF Champions Leaguen, kotoisammin Mestarien liigan, jälkeen.

Viime viikolla suoritetussa lohkoarvonnassa Cocks haastaa vuonna 2018 Mestarien liigan Final4 -lopputurnauksessa olleen HBC Nantesin, Bundesliigan TBV Lemgon, Tanskan kärkijoukkueisiin kuuluvan GOG:n, Venäjän de-facto ykkösjoukkue Chehovski Medvedin sekä portugalilaisen SL Benfican.

Kotimaan kentillä Cocks on ottanut liigassa kolme selvähköä ja yhden niukan voiton. Suomen Cupissa Cocks nappasi välieräpaikan keskiviikkona Turussa, jossa se ryöpytti ÅIFK:n 40-23.

GrIFK on aloittanut kauden varsin terhakkaalla pelaamisella. SIF ja HC Tallinn kaatuivat hyvän maalivahtipelin pohjustamalla taistelulla. Sekä Patrik Roslander että Atte Pakarinen ovat näyttäneet pelivuoroillaan, että kuuden metrin sisäpuolella on käynnissä kova kilpailu peliajasta.

Mikael Källmanilla on arsenaalissaan paljon hyviä vaihtoehtoja puolustuslinjaan, joka on toiminut erinomaisesti kauden alusta lähtien. 68 päästettyä maalia kolmeen otteluun on erinomainen tulos. Hyökkäyspelissä vastuunkannon ovat ottaneet harteilleen kolmikko Carl Weurlander-Robin Granlund-Fredrik Forss.

Neljän ottelun lokakuu jatkuu Cocks-ottelun jälkeen seuraavana lauantaina 16.10. Pirkkolassa Dickenin vieraana. 27.10. Grani saa Luolaan BK-46:n. Lokakuu päättyy maaottelutaukoa edeltävään HIFK-GrIFK -otteluun 30.10.

Maajoukkue vs SM-liigan All Stars 2.11.

Miesten maajoukkue isännöi 5.-7.11. pelattavaa MM-karsintalohkoa, jossa Energia Areenalla nähdään Ola Lindgrenin miehistön lisäksi Viro, Georgia ja Iso-Britannia. Lohkon kaksi parasta etenee MM-karsintojen seuraavaan vaiheeseen.

Karsintojen alla maajoukkue saa vastaansa mielenkiintoisen sparraajan, kun 2.11. Riihimäellä pelaavat maajoukkue ja yleisöäänestyksen perusteella valittava SM-liigan All Stars.

Pelaajaäänestys alkaa maajoukkueen julkistamisen jälkeen, mutta jo nyt voi käydä äänestämässä All Stars -joukkueelle valmentajaa ja ottelulle erotuomaria.