Maajoukkue ottelee Georgiassa

Miesten käsipallomaajoukkue osallistuu tällä viikolla Georgiassa pelattavaan harjoitusturnaukseen, jossa Suomen lisäksi pelaa Georgian maajoukkue ja Israelin turnauksessa korvannut toinen georgialaisista koostuva joukkue, sekä Italia.

Kaj Kekki on joutunut tekemään muutamia viime hetken muutoksia joukkueeseensa, ja niiden myötä avautui mm. HIFK:n Niclas Ahlgrenille debyyttipaikka. GrIFK:sta mukana ovat Fredrik Forss, Richard Sundberg ja Miro Koljonen.

Suomen ottelut (Alkamisajat Suomen aikaa):
Ke 4.4. 14:00 Georgia 2 – Suomi
To 5.4. 14:00 Suomi – Italia
Pe 6.4. 16:00 Georgia – Suomi

Turnausta voi seurata livenä Georgian Käsipalloliiton Youtube-kanavalla.

EM-kisojen karsintalohkojen arvonta 12.4. Trondheimissa

Suomen maajoukkueen pitkäaikainen tavoite on ollut selviytyä vuoden 2020 EM-kisoihin, joihin pääsee ensimmäistä kertaa 24 maata nykyisen 16 sijaan. Helppoa kisoihin ei ole kuitenkaan päästä koska viimeisten karsintojen menestys on ollut siinä määrin heikkoa, että arvontaan joudutaan alimmasta, neljännestä arvontakorista, jossa Suomen lisäksi löytyy Belgia, Färsaaret, Italia, Kosovo, Kreikka, Romania ja Viro.

Tulevat karsintavastustajat tulee olemaan yksi kustakin seuraavista ryhmistä:
Arvontakori 1: Kroatia, Makedonia, Ranska, Saksa, Slovenia, Tanska, Unkari, Valko-Venäjä.

Arvontakori 2: Islanti, Montenegro, Puola, Serbia, Tsekki, Venäjä ja kaksi triosta Bosnia-Hertsegovina/Hollanti/Portugali.

Arvontakori 3: Israel, Latvia, Liettua, Slovakia, Sveitsi, Turkki, Ukraina, ja yksi triosta Bosnia-Hertsegovina/Hollanti/Portugali.

Kahdeksan lohkon kaksi parasta ja neljä parasta lohkokolmosta selviää EM-kisoihin, jotka pelataan Ruotsissa, Norjassa ja Itävallassa. Isäntämaiden lisäksi kisoissa nähdään varmuudella myös hallitseva Euroopan mestari Espanja. EM-karsintojen neljä heikointa maata putoaa lisäksi EM-2024 kisojen karsintojen esikarsintavaiheeseen.

Kuva: Niklas Montonen