GrIFK päästi Atlas Vantaan kesälomille

GrIFK:n käsipallomiehistö taistelee tänäkin keväänä mitaleista kun puolivälierissä vastaan asettunut Atlas Vantaa sysättiin syrjään suoraan kolmessa ottelussa. Viimeiseksi jäänyt kolmas osa-ottelu päättyi Granille 26-23 (11-10). Voitto oli asiasta perillä olevan tahon mukaan Granin 300. SM-sarjassa kautta aikojen.

Tulevaa välierävastustajaa saadaan jännätä vielä tovin, sillä HIFK ja Dicken jatkaa tiivistä ottelusarjaansa vielä ainakin yhden ottelun verran. HIFK johtaa otteluvoitoin 2-1 otettuaan jo toisen vierasvoittonsa Pirkkolassa, tällä kertaa pitemmän kaavan mukaan, kahden jatkoajan jälkeen. HIFK voitti 32-33 (28-28, 23-23, 12-10) ja hakee tiistaina pääsyä ensimmäistä kertaa mitalipeleihin sitten vuoden 1989.

Kolmanteen näytökseen Grani sai unelma-alun, 11 minuutin jälkeen tilanne oli jo 7-2, josta Atlas nousi hitaasti mutta varmasti tasoihin 10-10. Patrik Lång ujutti Granin 11-10 johtoon juuri ennen taukoa. Toisella jaksolla maalihanat väännettiin ajoittain täysin auki Granin rykäistyä heti kättelyssä jälleen neljän maalin johtoon 10-14, mutta Atlas tuli muutamassa minuutissa takaisin tasoihin.

Atlas pääsi maistelemaan johtoasemaa Jani Kivisen nostettua kotijoukkueen 22-21 johtoon yhdeksän minuuttia ennen loppua. Grani sai oikeaan aikaan viritettyä puolustusrivistönsä kuntoon ja teki Atlaksen seuraavat yritykset tuloksettomiksi, ja sen ohessa ottelun viisi seuraavaa maalia, päästyään välillä pelaamaan jopa kahden miehen ylivoimalla. Jäähyistä toivuttuaan Atlas haki loppuminuuteilla vielä nopeita kavennuksia mutta Albert Georgs piti torjunnoillaan ahdistelut tuloksettomina.

Työn sankareita riitti Granissa muitakin. Richard Sundberg taisteli läpi ottelun leijonan lailla ja sai rinnalleen muutkin kenttäpelaajat. Alexander von Numers hätäili muutaman kerran ratkaisuissaan mutta otti ison roolin kun Grani karkasi toisen jakson alussa. Puolustuksessa Fredrik Forss piti kentän keskustan tukossa.

Hellakosken puuttuminen liikaa Atlakselle

Grani kaatoi Atlaksen ottelusarjassa puolustamalla sen nurin. Ilman loukkaantumisen takia sivussa ollutta pelinrakentajaansa Anthony Hellakoskea Atlaksen hyökkäyspeli oli hidastempoista ja kohtalaisen helposti ennakoitavissa. Maalivahtipelissä Albert Georgs ja Tuomas Laitinen pelasivat ottelusarjan läpi kutakuinkin samalla tasolla. Granin pelaajamateriaalin laajuus oli myös ratkaisevassa asemassa, sillä penkiltä löytyi huomattavasti enemmän ja laadukkaampia ratkaisijoita kuin vantaalaisten puolelta.

Seuraavaksi Cocks tai BK-46

Neljästä välieräpaikasta on siis nyt täytetty kolme. Viimeisen paikan kohtalo ratkaistaan tiistaina ja tarvittaessa torstaina pelattavissa HIFK:n ja Dickenin mittelöissä. Näistä riippuu myös tulevian otteluparien koostumukset. Mikäli HIFK etenee välieriin, kohtaa se Cocksin ja Grani BK:n, mikäli Dicken nousee sillasta ja voittaa HIFK:n kahdesti, ovat välieräparit Cocks-GrIFK ja BK-46-Dicken. Välierät käynnistyvät Granin osalta vierasottelulla joko 18.4. Riihimäellä tai 14.4. Karjaalla.

Kansikuva: Jerry Hellström