GrIFK löi helposti vaisun Atlaksen

GrIFK:n Atlas Vantaan välinen toinen puolivälieräottelusta kehkeytyi kotijoukkueen yksipuolinen näytös. Atlas Vantaa ei kyennyt missään vaiheessa samalle tasolle Granin kanssa, joka otti vakuuttavan 31-21 (15-9), ja on enää yhden voiton päässä välieristä. Ensimmäinen ottelupallo käydään sunnuntaina Energia Areenalla, jossa kupletin juoni on selvä: GrIFK päättää voitolla Atlaksen kauden, tappiolla jatketaan tiistaina neljännen ottelun merkeissä.

Albert Georgs valittiin jo toisen kerran peräkkäin ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi.

Jo ensimmäisessä osa-ottelussa kentän parhaana palkittu maalivahti Albert Georgs jatkoi siitä mihin kaksi päivää sitten jäi. Mies otti Atlaksen heittäjiltä luulot pois heti kättelyssä, erityisesti Gheorge Safronii saattaa nähdä painajaisia Georgsin torjuttua mieheltä peräti seitsemän heittoa. Muutkaan Atlaksen takapelaajista ei päässyt kunnon maalipaikkoihin Granin puolustuksen pidettyä yllättävän vaisut lähentelyt loitolla. Kun unkarilaisviiva Geza Vasvarikin saatiin pimentoon, ei vieraat pysyneet kotijoukkueen mukana alkuunkaan.

Grani sitä vastoin hyödynsi maalipaikkansa paremmin, johtaen reilun vartin pelin jälkeen jo 9-3, jakson lopun joukkueet kulkivat tuloksellisuuden kantilta katsoen tasatahtiin, mutta päivän tasoero joukkueiden välillä oli jo ilmiselvä.

Alussa maalipaikat avautuivat selvistä mies miestä vastaan tilanteista, joissa granilainen oli toistuvasti niskan päällä. Alexander von Numers aloitti tapansa mukaan vauhdikkaasti ja vahvasti. Pelin edetessä vastuu maalinteosta jakaantui tasaisemmin ja ottelun päätyttyä täysi tusina löysi nimensä maalintekijätilastosta. Toisella jaksolla avausjaksoa enemmän hyökkäyspeliin osallistunut Richard Sundberg pommitti viisi osumaa ja nousi joukkueensa maalikunkuksi. Ylivoimakuviot oli rakennettu Patrik Johansonin juonikkuuden varaan, ja ruotsalainen jakoi jälleen tukun namusyöttöjä.

Pelin ratkettua kumpikin valmentaja pisti vaihtorulettiin vauhtia ja säästeli luottopelaajiaan seuraavaan otteluun. Grani tuli 28-14 tilanteessa kylläiseksi ja loppuminuuteilla Atlas pääsi hieman lähemmäksi, mutta silti 10 maalin päähän.

Niin lähellä mutta vielä niin kaukana

Ottelusarja on Granille nyt 2-0 ja kolmas voitto on hakusessa heti kellojen siirtämisen jälkeen sunnuntai-iltapäivänä kello 15:00. Atlaksen esitys oli siinä määrin aneeminen että, mikäli vanhat merkit paikkansa pitää, sunnuntaina tullaan käymään ankara taistelu voitosta sillä kesälomat kesäaikaan siirtymisestä huolimatta ei näillä keleillä varmasti houkuttele.

Toisessa otteluparissa Dicken haki 32-26 vierasvoiton Helsingin Urheilutalolta HIFK:sta, ja tasoitti otteluvoitot yhteen yhteen. Voitto palautti kotiedun lauttasaarelaisille, ja tiistaina samassa hallissa saa ottelupallon kaksikosta haltuunsa se, kumpi sunnuntaina voittaa Pirkkolassa.

Pelikuvat: Jerry Hellström

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa