Nikola Zujic siirtyy Hangosta GrIFK:hon

GrIFK vahvistaa joukkuettaan kun Nikola Zujic jättää Hangon ja siirtyy Kauniaisiin. Zujicin kanssa tehty sopimus kattaa myös kauden 2019-20 sekä option kaudelle 2020-21.

Suomessa hyvin viihtyvä 31-vuotias serbialainen pelaa SM-liigassa jo viidettä kauttaan. Suomeen Zujic saapui Tunisiasta pelikaudella 2014-15 HIFK:hon korvaamaan lomaltaan palaamatta jättäneen Andre Orelin. HIFK:ssa fanienkin suuren suosion saavuttanut mies viihtyi neljä kautta ennen viime kesän siirtoaan HC HIK:n riveihin.

196-senttinen ja 90-kiloinen vasen pakki tunnetaan erityisesti tehokkaana maalintekijäna. SM-liigassa mies on pelannut 112 ottelua ja tehnyt 537 maalia HIFK:lle ja HC HIK:lle. Tällä kaudella käytännössä kokonaisvastuun hankolaisten tehoista kantanut Zujic on tehnyt 12 pelaamassaan ottelussa 83 maalia, millä hän on SM-liigan maalintekijätilastossa Ardo Punan jälkeen toisena.

Mukaan mitalikamppailuun

Nikola Zujic #34, HC HIK SM-liigan ottelussa GrIFK – HC HIC Kauniaisten Palloiluhallilla 22. syyskuuta 2018. (Matti Matikainen/Newspix24)

Zujic painottaa että viihtyi perheineen Hangossa todella hyvin, mutta kun selvisi että HC HIK ei tule yltämään asetettuihin tavoitteisiinsa, alkoi mielessä siintää siirto muualle.

– Oma tavoitteeni on pelata mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuettani etenemään mahdollisimman pitkälle pudotuspeleissä.

GrIFK valikoitui Zujicille muutaman ehdokkaan joukosta perinteillään ja nykyisen joukkueen pelityyli miellyttää.

– Seuralla on pitkä historia ja monia suuria pelaajia. Nykyjoukkueessa on muutamia minulle jo ennestään tuttuja pelaajia ja lisäksi joukkueella on mielestäni yksi SM-liigan parhaista valmentajista.

Zujic ja pian pelikentille palaava pelinrakentaja Anthony Hellakoski tuovat mukanaan heittovoimaa, jonka avulla seurajohto uskoo joukkueen yltävän mitalipeleihin, ja Zujic on asiasta samaa mieltä:

– Uskon että meillä on kaikki mahdollisuudet päästä tänä keväänä pitkälle ja tulemme taistelemaan sen eteen loppuun asti.

”Rutiinia ja vaihtoehtoja”

Päävalmentaja Kaj Hagman ottaa vastaan Zujicin liittymisen joukkueeseensa ilolla ja innolla. Hagman luonnehtii miestä hyvin heittäväksi joukkuepelaajaksi, joka tuo sekä rutiinia että vaihtoehtoja myös puolustuspäähän.

– Mielenkiintoinen pelaaja kaikinpuolin! Ollaan kaivattu kolmosta puolustuslinjaamme, ja kun joukkueessa on hyvä heittäjä niin niitä ”helppoja maaleja” voidaan saada enemmän silloin kun on vähän raskasta.

”Ehdoton joukkuepelaaja”

GrIFK:n puheenjohtaja Kristoffer Aspelin on kiitollinen siitä, että HC HIK päästi tähtipelaajansa kesken kauden ja tämän siirron myötä Grani voi ilmoittautua mukaan mitalikamppailuun.

– Nikola on erittäin sosiaalinen kaveri joka sopii täydellisesti meidän joukkueeseen. Oli loppujen lopuksi aika helppo päätös, kun kuulimme tästä mahdollisuudesta. Zujicin pariskunta aikoo jäädä pysyvästi Suomeen ja he miettivät jo käsipallon ohella mitä muuta voivat tehdä. Nikolalla tulee olemaan rooli myös GrIFK:n juniorikäsipallossa missä hän pystyy hyödyntämään Personal Trainer -taustaansa.

Zujic nähtäneen tutuksi tulleella pelinumerollaan 34 GrIFK:n riveissä ensimmäistä kertaa jo otteluissa Cocksia vastaan 30.1. ja 2.2.