Nuorten maailmanmestari vahvistamaan GrIFK:ta

SM-liigassa viime kaudella kolmanneksi sijoittunut GrIFK vahvistuu kokeneella ruotsalaisella pelaajalla kun seura teki 1+1 vuotisen sopimuksen Patrik Johansonin kanssa. 30-vuotias vasenkätinen oikea pakki siirtyy Graniin Elitserien-joukkue HIF Karlskronasta, jota hän edusti viime kevätkauden. Kaksi A-maaottelua Ruotsin paidassa pelannut Johanson on erityisesti hyökkäyspäässä monipuolinen pelaaja, jolla on erinomainen pelisilmä ja heittokäsi.

Eskilstunalaisessa Guif:ssa itsensä läpilyöneen Johansonin meriittilistalta löytyy nuorten maailmanmestaruus vuodelta 2007, sekä kaksi Ruotsin mestaruutta ja kolme kautta Mestarien liigassa Hammarbyn riveissä. Pelikaudet 2011-13 hän pelasi Bundesliigaa TBV Lemgossa. Hän on pelannut myös kaksi kautta Luxemburgin liigassa.

GrIFK:n johtoryhmän edustaja Christian Segersven odottaa tuoreelta hankinnalta muutakin kuin maaleja. “Tällä CV:llä ja kokemuksella varustettuja pelaajia ei yleensä päädy tänne, ja olemme iloisia että voimme esitellä faneillemme jotain uutta. Sten Toomlan päätös pitää välivuoden käsipallosta oli iso haaste johon päätimme hakea uusia ratkaisuja. Heitimme verkot erityisesti Ruotsin suuntaan, koska suurin osa liigajoukkueiden vahvistuksista tulee tänä päivänä tyypillisesti Virosta, idästä tai Balkanin alueelta. Pava toimii näin tällä saralla ikään kuin pioneerina, joka toivottavasti alentaa esimerkillään pohjoismaisten pelaajien kynnystä pitää Suomen liigaa varteenotettavana vaihtoehtona. Hän tulee pelaamisen ohella osallistumaan myös koko seuran kannalta tärkeään junioritoimintaan. Kyseessä on siis huomattavasti laajempi satsaus meille kuin pelkkä kokenut pelaaja.”

Johansonille itselleen muutto itänaapuriin on hyppy tuntemattomaan. “En ole koskaan aiemmin edes käynyt Suomessa, enkä tiennyt etukäteen Suomen käsipallosta juurikaan muuta kuin Cocksin menestyksen, ja että Kauniainen on aina kuulunut liigan kärkijoukkueisiin. Sain seurasta hyvän kuvan ja kun tarjottu kokonaisuus kiinnosti, joten päätin lähteä. Joukkue on ottanut minut hyvin vastaan joten odotukset ovat korkealla.”

Granin kokoonpano alkaa nyt olla ensi kaudelle valmis. Johansonin lisäksi uusia pelaajia ovat Jan Stolt (HK Pötsi), Jasper Hellberg (BK-46) sekä Jere Kantee (HIFK). Ennen 3.9. pelattavaa Suomen Cupin puolivälierää Hangossa ja SM-liigan avauskierroksen vierasottelua 13.9. HIFK:ta vastaan joukkue osallistuu vielä 25.-27.8. kansainväliseen turnaukseen Viron Pölvassa.


Patrik Johanson
Syntynyt 31.1.1987

Aiemmat seurat:
IF Guif (–2006)
Hammarby IF (2006–09)
Eskilstuna Guif (2009–11)
TBV Lemgo (GER) (2011–13)
Red Boys Differdange (LUX) (2013–14)
Eskilstuna GuIF (2014–16)
Käerjeng (LUX) (2016–17)
HIF Karlskrona (2017)

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Nuorten maailmanmestari vahvistamaan GrIFK:ta […]

Comments are closed.