Tredje plats i Lärkkulla Cup

GrIFK:s herrar gjorde sina första träningsmatcher inför säsongen 2017-18 under veckoslutet i Karis på Lärkkulla Cup. GrIFK placerade sig på tredje plats i den internationella turneringen.

GrIFK hade ett intensivt veckoslut med hela fyra hårda matcher på endast två dagar mot toppmotstånd från den inhemska FM-ligan, estniska högsta serien samt från svenska elitserien och allsvenskan. Svenska topplaget Eskilstuna Guif tog en väntad seger i turneringen men fick den inte gratis.

Turneringen får klart godkänt och det var skönt att få känna på hetluften igen. Visst finns det mycket vi måste korrigera i vårt spel, men vi fick svar på en hel del också. Vi luftade på materialet och alla fick chansen att visa vad de går för på planen under turneringen säger niometers-spelaren Alexander Lång. Hans nye lagkamrat, unge löftet Jere Kantee instämmer. Jag kan inte säga att jag är nöjd med min egen insats men med lagets kan jag vara mera än nöjd med. Otroligt fin stämning och inställning i laget genom hela turneringen. En lyckad turnering, verkligen avslutar han.

Mikko Koskue som inleder sin tredje säsong som GrIFK:s huvudtränare är nöjd med upplägget av årets turnering i Karis. Jämna motståndare, internationellt och bra tidpunkt skulle vara de tre saker han beskriver turneringen med frågan ställdes. Vi fick svar på en hel del, både positiva och negativa saker och det är ju det som är hela poängen med dessa turneringar. Vi hade tyvärr lite för tunn trupp för att orka turneringen igenom, speciellt på niometer. Fyra fulla matcher på två dagar är fysiskt väldigt tungt på denna nivå, men för att få hit de lagen som var med i år, är det helt förståeligt att man måste klämma in dem såhär tajt på ett veckoslut. Men vi klarade oss förvånansvärt galant ändå, nu har vi några träningar framför oss innan vi åker till Põlva på fredag för att spela de sista träningsmatcherna innan säsongen drar igång.

“Viktigaste är inte resultatet, utan att få matchkänsla igen.” – Miro Koljonen

På Grankulla IFK:s vägnar vill vi rikta ett stort tack till alla involverade och ett speciellt till arrangörerna BK-46 för en fin turnering.

GrIFK:s mannar åker som tidigare nämnt alltså till estniska Põlva för att spela en träningsturnering och sina sista träningsmatcher innan säsongen drar igång på allvar. Finska cupens första omgång spelas i Hangö mot liganykomlingen HC HIK söndagen den 3.9. och första ligamatchen är onsdagen den 13.9. mot Kamraterna från Helsingfors.

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa