GrIFK:s trupp börjar ta form

Grankulla IFK:s representationslag inför säsongen 2017-18 börjar ta form.

Truppen börjar vara klar, några frågetecken har vi fortfarande men vi tror att vi kommer att få svar på dem inom kort säger Kristoffer Aspelin, en av föreningens bakgrundsikoner. I första hand söker vi fortfarande efter en vänsterhänt niometers skytt fortsätter han.

Under transferfönstret har GrIFK tappat tre stycken vänsterhänta spelare vilket skapade ett rätt så stort hål att fylla. Sten Toomla tar paus från handbollen åtminstone för hösten, Benjamin Nyman åker på utlandsstudier och Topias Laine har gjort en transfer till fjolårets silverlag – BK-46. Utöver det så ser laget lika ut, bortsett från några nyförvärv.

I GrIFK:s nyförvärv hittar vi minst sagt den rutinerade ex-landslagskeepern Jan Stolt från HK Pötsi, Karisbördige vänsterhänte högerkanten Jasper Hellberg från BK-46 och unga lovande juniorlöftet Jere Kantee från HIFK.

Tanken är att Janne samtidigt som han spelar ska fungera som stödperson för våra yngre målvakter, han har otroligt mycket att ge oss på den fronten. Jasu har trots sin rätt så unga ålder över tio års erfarenhet av ligahandboll och är klinisk i avsluten då han får sina utspel. Jere kommer att vara med i ringen och också på matcher, men vi vill inte lägga in honom i hetluften för tidigt. Han är ung och lovande och vi ville inte ge honom för mycket ansvar för snabbt. Han ska få utvecklas i egen takt och kommer också att spela i vårt akademilag i division 1 och med moderföreningens A-juniorer förklarar Kristoffer om nyförvärven.

“Jag känner många av killarna i laget och vet att det är ett bra lag att spela i. Jag tror att jag kommer att bidra laget med erfarenhet, jag har ändå varit med rätt så länge.” – Jasper Hellberg

Janne kommer att ge oss rutin mellan stolparna. I fjol hade vi en rätt så utmanande situation då vår preliminärt utsedda förste målvakt var skadad hela säsongen. Atte skötte ändå uppgiften med bravur, bättre än någon utomstående kunde förutspå. Han hade också bra hjälp av unge Axel Rehnberg och i slutet av säsongen också Stefan Thilman. Atte opererade sin axel direkt efter säsongen och Abbes knä är fortfarande i rehabiliteringsfasen, så Janne är mera än välkommen tillbaka till ligan och ger oss mera valmöjligheter, stöd och säkerhet mellan stolparna. Jasu kommer att bli en viktig kugge i vårt lag då vi missade tre stycken vänsterhänta spelare från förra årets laguppställning. Jasus fjolårs säsong var tyvärr mest sedd från läktarens eller bänkens synvinkel pga. skada, men om vi lyckas hålla honom hel så kommer han att ge oss mycket i bägge ändor kommenterar lagets tränare Mikko Koskue som inleder sin tredje säsong som huvudtränare för GrIFK.

“Jag försökte varva ned med handbollen, men efter att ha gjort en lyckad säsong i divison 1 och kroppen inte gett vika så tändes en gnista igen för att få spela liga handboll. GrIFK kändes då som ett bra alternativ och jag hoppas att jag kan ge de lite yngre målvakterna en trygghet på träningar och matcher.” – Jan Stolt

På försäsongen kommer GrIFK att spela två stycken turneringar, en i Karis 19-20.8. och en i Põlva (EST) mellan den 25.-27.8. Laget första officiella match för säsongen är Finska Cupen då vi möter liga nykomlingen HC HIK i Hangö den 3.9.