Ville Viljanen tuo kokemusta Graniin

Neljä Suomen mestaruutta ja yhtä monta Suomen Cupin voittoa Cocksin riveissä saavuttanut Ville Viljanen siirtyy GrIFK:n riveihin kaudelle 2019/20. 31-vuotias vasuri on edustanut viime vuodet Dynamo Riihimäkeä.

Halu menestyä ja oma pelipaikka houkutteli

Viljasen perässä oli muitakin liigajoukkueita mutta mies päätyi valitsemaan Granin, jolla on tarjota paitsi sopiva pelipaikka myös sopiva haaste kun Miro Koljosen jäljiltä oli täytettävänä kohtalaisen suuret saappaat.

“Kyselyitä tuli muualtakin, mutta tässä iässä haluaa tietää mitä tavoitellaan ja mitä pystyy itse antamaan joukkueelle. Tarkoitus on päästä nopeasti liigan rytmiin mukaan ja antaa joukkueelle mahdollisuus pelata voitosta joka ottelussa.”

Viljaselle on tullut tutuksi pelikentän oikean puoliskon molemmat pelipaikat, mutta miehen mieli vetää enemmän laiturin tehtäviin.

“Viimeiset seitsemän vuotta meni tavallaan “väärällä” pelipaikalla. Paluu laitaan on ollut tietynlainen haave jo pitkään.”

Voittamisen kulttuuria ja kokemusta

Syksyllä 2004 liigadebyyttinsä Kauniaisten Luolassa HC Westiä vastaan tehnyt Viljanen on pelannut yli 200 SM-peliä joissa saldona reilut 500 maalia. Toistaiseksi viimeisellä liigakaudellaan 2014/15 mies pelasi 23 ottelua ja teki niissä 102 maalia Dynamolle. Viljanen valittiin kauden 2009 päätteeksi SM-sarjan All stars-miehistöön ja hän on pelannut 36 miesten maaottelua, joissa tehnyt 75 maalia.

Granilla on ensi kaudella kasassa porukka jolla on varmasti nälkää pelata ensi keväänä isoista asioista ja se motivoi myös Viljasta eteenpäin.

“Vaikka tässä on jo jonkun verran tullut uralla saavutettukin, niin ei voittamiseen koskaan kyllästy.”

“Muutaman vuoden sivusta liigaa seuranneena voimasuhteet ovat kärjessä tasaantuneet, mikä tekee lajista paljon kiinnostavamman. Uskon, että Granin materiaali riittää mitalipeleihin ja sen eteen tehdään paljon töitä. Mukana on paitsi kokeneita pelaajia myös nuoria, joiden kanssa ei vielä ole yhteisiä pelikokemuksia.”

Pala palalta kuntoon

Tunnollisena ja ahkerana harjoittelijana tunnettu Viljanen myöntää edessä olevan hyppy tuntemattomaan, mutta tietää miten edetä.

“Iän myötä pelikäsitys on kasvanut, ja uskon että nopeusominaisuudet löytyvät kesän jälkeen. Kun päivittäisen tekemisen taso on korkealla niin se näkyy myös kentällä.”

GrIFK:n päävalmentaja Kaj Hagman toivottaa uuden pelaajansa tervetulleeksi.

“Tunnen Villen jo useamman vuoden takaa. Hän on monipuolinen pelaaja joka tuo ryhmään sellaista kokemusta ja esimerkillistä asennetta mikä hyödyntää koko joukkuetta. Hän on erinomainen valinta Koljosen tilalle.”

Ville Viljanen

 • Syntynyt: 18.7.1987
 • Kasvattajaseura: Cocks
 • SM-liigassa
  Cocks 2004-12, Dynamo 2014-15
  200+ ottelua, 553 maalia
 • Maajoukkueessa
  36 A-maaottelua, 75 maalia
  18 nuorten maaottelua
 • Parhaat saavutukset
  4 SM-kultaa, 4 Suomen Cupin voittoa,
  2 SM-hopeaa, 2 SM-pronssia.
  SM-sarjan All Stars-joukkueen O6 2008-2009.
  7 Challenge Cup-ottelua (Cocks)
  BHL hopeaa 2010