Cupfinal! 💚 23.2 kl. 19.15 Dicken-GrIFK i Britas

GrIFK damer spelar cupfinal för andra gången på tre år. För två år sedan mötte vi HIFK och idag möter vi Dicken. Förutsättningarna inför matchen är intressanta. Vi hade en jämn semifinalserie med Dicken förra våren och under denna säsong är vinsterna 2-1 till Dicken. Vi har att vänta en jämn drabbning.

Båda lagen gillar att spela ett snabbt spel för enkla mål framåt, med försvaret i huvudroll. Det gäller att utnyttja situationerna man får. Båda lagen har duktiga målvakter, vilket betyder att vi kommer se topphandboll på alla delområden.

Vi har under veckan slipat på detaljerna inför matchen. Satt en del fokus på vad vi gjort under de senaste omgångarna, men fokusen i det stora har varit på cupfinalen. Vi har jobbat med vårt aktiva försvar, andra fasen i kontringarna samt rörelsebanorna i anfallet. Känslan i laget är på topp och vi känner oss redo för dagens drabbning.

Finska cupen är en högintressant turnering där alla omgångar avgörs i en match. Då lagen varit väldigt jämna på sistone kan man endast vänta sig en jämn fajt. Våra damer har jobbat väldigt bra under de senaste åren och förtjänar allt stöd de kan få.

Matchen spelas i Britas kl. 19.15 – kom och heja på de gröna 💚!

Du kan också heja på distans

Matchen sänds också på Solidsport för 5,90€/match eller 9,90€/månad eller 69€ All access där du får tillgång till alla FM-grundseriematcher. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Damhandboll
Instagram: @grifkdamer
Webbsida: https://grifk-handball.com/naiset/

Coach Pava och Anka