GrIFK-KyIF 19.2: 25-32

Förlust i hemmamötet mot KYIF

Utgångsläget före matchen var att våra damer jagade de två ledande lagen i serien, medan KyIF försöker få avstånd till SIF som ligger efter dem i tabellen. De senaste två möten mellan lagen hade slutat i hemmasegrar, så vi hade en jämn drabbning framför oss.

Lagen följdes åt under de första 15 minutrarna, där mål gjordes i båda ändorna av planen. Efter det tog KyIF tag om matchen. De lyckades med bra procent framåt och vi stod på oss i deras försvar. De lyckas dryga ut ledning till pausen till 16-11.

I pausen gick vi igenom KyIF:s anfall och var vi skall utmana dem i deras försvar. Vi bestämmer oss för att börja om matchen från 0-0 och kapa fast skillnaden mål för mål.

Vi tar in några mål i början av andra halvleken, men lyckas inte komma närmare än 3 mål. Vi sliter och kämpar, men KyIF gör ett segt jobb under hela andra halvlek och släpper inte ledningen ifrån sig. De tar en välförtjänt seger och närmar sig med stormsteg i tabellen. Vi måste som lag ta en funderare och hitta tillbaka till vårt spel som gett fina resultat även denna säsong.

Cupfinal onsdag 23 februari

Nästa match är på onsdag – och då är det dags för cupfinal mot Dicken i Britas! Då står den första pokalen på spel för denna säsong. Matcherna mot Dicken har varit jämna denna säsong och det kommer det säkert att bli nu också!