HIFK-GrIFK 25-22

Förlust i bortamötet mot HIFK

Det var två lag som ville visa framfötterna som möttes i Idrottshuset igår. Våra damer hade en skön seger mot Dicken i bagaget, medan HIFK har haft det lite tyngre på sistone.

Våra damer öppnar med att göra matchens första mål och det är också enda gången vi leder matchen. HIFK inleder starkt och vi hänger inte med då de trycker i kontringarna och drar upp en ledning på 4-5 mål. Vi jobbar in oss i matchen, får försvaret att fungera. Vi ligger under med 12-9 med 25 minuter spelat. HIFK avslutar halvleken starkt och vi får inte hål på deras försvar eller målvakt, så halvtidsresultatet är 15-9.

Vi går igenom vad vi vill prioritera i försvaret och hur vi borde lösa vårt anfall. Vi går också igenom hur vi ska stoppa HIFK från att eliminera våra anfall och hur vi ska lösa det i andra halvleken. Vi litar på att vi ska lyckas vända matchen, en boll i taget.

Vi inleder den andra halvleken piggt och lyckas minska skillnaden till 4 mål. Efter det följs vi åt med att båda lagen gör mål och med 10 minuter kvar är skillnaden 3 mål. Vi spelar sista 10 minuter med 7-6, men får inte den fördelen vi hoppats på och HIFK tar hem segern med 25-22.

Vi får inte vårt samspel att fungera i anfallet och i försvaret gör HIFK mål på sina styrkor. HIFK skall ha eloge för sitt försvarsspel och vi skall titta igenom det vi gjorde bra för att kunna utnyttja lägena bättre.

Vi hinner inte fundera länge på gårdagens match då vår nästa är redan på lördag mot KyIF i Grottan. KyIF har en klart uppåtgående trend den senaste tiden och vi har en tuff uppgift framför oss på lördag. Det blir en riktig krigarmatch och vi behöver allt stöd vi kan få.