Suomen cup finaali Dicken-GrIFK 24-17

Förlust i cupfinalen

Det var en annan känsla i luften, svårt att tänka på något annat under dagen än finalen som skulle spelas på kvällen. Det var en annan laddning redan då man gick in i hallen och det märktes av atmosfären att idag spelas det om säsongens första pokal.

Båda lagen hade så gott som alla spelare på benen, så en jämn och tuff match var att vänta. Lagen tillbringade en kort stund före matchen i omklädningsrummen för att gå igenom de sista detaljerna före matchen. Innan avkast fylldes läktarna av publik, vilket gav en extra push åt båda lagen.

Vi lyckas en aning bättre än Dicken de första minuterna. Sakta men säkert får de små hål i vårt försvar och vi lyckas inte utnyttja de lägen vi får. Båda lagen spelar tufft i försvaren och inga mål fås gratis. Första halvleken är målfattig och slutar 12-7 i Dickens favör.

I pausen känner vi att vi är inne i matchen och bättre måste utnyttja de chanser vi får. Vi utnyttjar de öppningar i Dickens försvar vi vill ha, men lyckas inte vinna våra kamper. Vi går igenom de detaljer vi vill ändra på och är taggade till den andra halvleken.

Det blir tuffa tag i början av andra halvleken och vid 10 spelade minuter får Dicken ett litet försprång. Vid ställningen 18-10 bestämmer vi oss för att ändra på uppställningen och spelet. Det ger en klar utdelning och vi lyckas hålla Dicken 12 minuter utan mål. Vi knappar in försprånget till 18-14, men lyckas inte i de avgörande lägena och Dicken kan till slut dra ifrån till en seger.

Vi gratulerar Dicken till cupguldet och ser fram emot en revansch i vårens slutspel.

Vi vill tacka för det fina stöd laget fick igår! Det är något vi saknat under den långa tiden vi inte fått ta emot publik till matcherna. Tusen tack till er alla!

Nästa match är inkommande lördag 26.2 kl. 13.30 mot PIF i Grottan. Hoppas vi ser er alla även där!