Otteluennakko GrIFK-HIFK 18.12. kl. 13.30

Årets sista match

Sista matchen för år 2021 går av stapeln imorgon kl.13.30 i grottan i Grankulla. Förutsättningarna för matchen är väldigt intressanta. Vårt motståndarlag kommer från en bekväm seger över SIF i onsdags och vi kommer från en hemmavinst mot Piffen. För lite över en vecka sedan möttes vi i Finska cupens semifinal där vi kom vinnande ur striden och rättvist tog oss till final. Vi förväntar oss ett taggat HIFK som vill visa varför de för tillfället leder serien.

Vi kommer från en bra träningsvecka där vi hunnit köra några tyngre fyspass med Fredrik, samtidigt som vi på bollen har vidareutvecklat vårt försvar – och satt fokus på detaljerna i anfallet. Damerna kommer att vara taggade till tusen för denna match, då vi inte vill förlora på hemmaplan, fastän serieledarna kommer på besök.

Vi hoppas att våra fans hittar till hallen för att se en toppkamp i damernas serie, där fart och smällar inte kommer att fattas. Kom och stöd damerna för sista gången detta år!

Ladda ner ditt coronaintyg och kom i god tid till hemmamatcherna i Grottan

Grankulla stads beslut att följa Regionförvaltningsverkets restriktioner (på finska) innebär att vi kräver uppvisande av coronaintyg vid dörren. Beslutet gäller publiktillställningar och allmänna möten som ordnas inomhus och där mer än 20 personer deltar.  Dessutom råder stark rekommendation att bära munskydd. Kom gärna i god tid så du hinner se matchen från första minuten, så undviker vi köbildning vid dörren.

Du kan också heja på distans

Vi hoppas att så många som möjligt kommer till Grottan och hejar! Annars sänds matchen på Solidsport för 5,90€/match eller 9,90€/månad eller 69€ All access där du får tillgång till alla FM-grundseriematcher. En del av summan går till GrIFK Damer.

I samband med matchen kan du köpa Handbollsförbundets färska historik FÄST VID BOLLEN!

Fäst vid bollen är berättelsen om den finländska handbollen från grenhistoriens inledningsvissling till coronamalströmmen. Handbollen presenterades för finländarna redan på 1920-talet och år 1941 tog Finlands Handbollförbund ansvaret för grenen. Den tuffa, fartfyllda och tekniska kontaktgrenen rotade sig på flera orter och på somliga utvecklades en rik grenkultur som burit ända fram till dessa dagar.
Under 80 år har handbollen kämpat för sitt levnadsrum i Finland och kryssat genom den internationellt sett stora grenens hårda tävlan. Handbollförbundets välbevarade arkivmaterial gjorde det möjligt att på basen av forskning åstadkomma ett verk, där man presenterar handbollens finländska utvecklingstrender, utmaningarna med att sprida grenen samt förändringen av förhållandena. I rampljuset står legendariska spelare, tränare, domare och beslutsfattare – utan att förglömma de eldsjälar, som utvecklat grenen på det lokala planet.
Med hjälp av en spektakulär illustrering förs läsaren till handbollens kåddoftande kärna: landslagens färgrika utlandsresor, skolornas gymnastiksalar, omklädningsrum och beslutsfattarnas kabinett. I slutet av boken erbjuds en enastående statistikavdelning, som bland annat omfattar spelar- och matchstatistik för herrarnas och damerna högsta serier, eurocupmatcher och A-landskamper.
Pris: 40 euro

Kirjan saa myös suomeksi: Pihkassa palloon

Suomen Käsipalloliitto viettää 80-vuotisjuhlavuottaan työn merkeissä. Juhlan kunniaksi on kirjoitettu kattava Käsipalloliiton historiikki, Pihkassa palloon – Fäst vid bollen! Käsipalloliiton tarina alkaa vuodesta 1941. Mielenkiintoisia asioita eri vuosikymmeniltä aina viime kevääseen saakka. Lisäksi kirjassa on erittäin kattava tilasto-osuus, saatavissa sekä suomen- että ruotsinkielisenä.
Tule ja osta omasi, loistava lahjaidea myös pukinkonttiin!
Kenties sinunkin nimesi löytyy kirjasta?
Hinta: 40 euroa

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Damhandboll
Instagram: @grifkdamer
Webbsida: https://grifk-handball.com/naiset/

Vi ses i hallen!

Coach Pava och Anka