Delade poäng i årets sista match, GrIFK-HIFK 25-25

Det var två taggade lag som möttes i Grankulla på lördagen. HIFK hade en period av motvind i bagaget, medan vi har haft  medvind i våra senaste matcher. Efter en spännande match slutar matchen jämnt.

HIFK inledde klart bättre och lyckades utnyttja våra luckor i försvaret. Matchen är 18 minuter gammal då vi tar vår första timeout. Vi går igenom saker vi kommit överens före matchen och gör små förändringar i spelet. Vi kämpar och spelar som ett lag under slutet av halvleken och svänger den första halvleken till vår fördel med ett mål. I pausen snackar vi ihop oss och går igenom det vi gjort bra, det vi måste förbättra samt vad vi ska fokusera på under den andra halvleken.

VI börjar den andra halvleken starkt och spelar ut vårt register i anfallet, samtidigt som vi får försvaret att fungera. Vi leder matchen 22–18 efter 40 minuter och har ett bra flyt i spelet. De sista 20 minutrarna blir en riktig thriller. Vi tappar flytet i anfallsspelet och gör endast 3 mål under de sista 20 minuterna. HIFK knappar in försprånget sakta med säkert. Vi har en ledning på 25–23 med 4 spelminuter kvar. Då visar HIFK varför de leder serien för tillfället. De svänger matchen till jämt och har ännu möjlighet till seger i matchens sista anfall. Matchen slutar jämnt, vilket kan ses som ett rättvist resultat med tanke på hela matchens händelser.

Våra damer har gjort en stark höstsäsong, vi har fått nya spelare samtidigt som vi har haft några långtidsskador. Vi har en stark trupp på fötterna som redan under hösten stött på flera utmaningar. Vi kan vara stolta och nöjda med hösten och lyfter på ribban till nästa år.

Vi börjar året med dubbelmöte mot regerande mästarna Dicken, först en seriematch och veckoslutet efter Suomen cupfinalen, båda matcherna spelas i Britas.

Nu lugnar vi ner oss inför jul – sedan kör vi hårt i några veckor så att vi är färdiga för vårens intensiva matchprogram.

Till sist en varm GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR till alla!

Coach Pava och Anka

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa