Seger i höstens nästsista match, GrIFK-PIF 30-18

På lördagen möttes två lag med decimerade trupper. Trots det fanns det spelare på bänken som var färdiga att visa framfötterna. Vi hade både en bra blandning av äldre, lite mer erfarna spelare och yngre hungriga spelare – och onsdagens vinst över HIFK i Finska  cupen i färskt minne.

Vi diskuterade både under träningarna och före matchen hur vi skulle ladda om från föregående match. Vi bestämde bl.a. att vi prioriterar försvaret och är tuffa genom hela matchen.

Matchen börjar med att båda lagen känner av varandra för att se hur matchen utvecklas. Vi är lite för passiva i början i försvaret och Piffen lyckas utnyttja det bra. Efter 10 minuter ligger lagen väldigt jämt till. Vi får ordning på vårt försvar under nästa 10 minuter och lyckas dra upp en lucka på 4-5 mål. Vi har bra höjd i försvaret och jobbar som ett lag, vilket direkt syns på resultattavlan. Vi blir lite för ivriga i försvaret under de sista 10 minuterna och Piffen jobbar sig in i matchen under första halvlekens sista minuter.

Vi går till pausvilan i ställningen 12-9. I pausvilan går vi igenom våra olika faser i försvaret under första halvleken, och kommer överens om att vi måste vara mer disciplinerade och jobba bättre tillsammans.

Andra halvleken börjar i jämna steg. Båda lagen gör mål och vi leder med 2-3 mål tills 10 minuter av andra halvleken är spelad. Vi tar en timeout och går igenom sakerna vi kommit överens om, och vi börjar hitta flytet i försvaret och har en bra fart framåt. Vi börjar spela lite enklare och rakare framåt, vilket leder till mål på bred front. Vi får lägen till alla positioner på planen och får även utdelning från dem. Matchen rinner iväg under de sista 10 minuterna då vi orkar hålla uppe vårt höga tempo och Piffen tröttnar en aning. Vi har även några målgörare som gör sina första mål i damserien, grattis till er.

Vi har en match kvar före jul! Vi möter serieledarna HIFK på hemmaplan i grottan lördagen den 18.12 klo.13.30. Det kommer att bli en riktig kämpamatch där HIFK söker revansch efter förlusten i cupen mot oss – och definitivt en sevärd match för våra fans. Hoppas vi ser er i hallen då!

Coach Pava och Anka

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Damhandboll
Instagram: @grifkdamer
Webbsida: https://grifk-handball.com/naiset/

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa