Otteluennakko HIFK-GrIFK 30.10 kl. 16.00

Säsongens fjärde match spelar vi mot förra årets finallag HIFK. HIFK har börjat serien med rent spel och har även en ett-måls vinst mot förra årets mästare Dicken i bagaget. HIFK bytte tränarstab under sommaren och in kom både internationellt kunnande samt en hel del rutin på spelplanen. HIFK fick även in några unga talanger, samtidigt som många av de äldre spelarna fortsatte. Det ger en intressant mix av rutin och hungriga juniorer som kommer att kämpa om topp-positionerna i serien. Det ska bli intressant att se hur tränarna får inkört sitt eget tänk i HIFK:s spel, men vi har redan under de första matcherna sett hur HIFK klarar av att under matchen ändra på olika formationer i försvaret.

Vi kommer själva från en period där vi endast spelat en cupmatch under de senaste fyra veckorna. Vi fick en vinst i Karis, den satt hårt åt och vi vill ge all eloge till BK för en gedigen insats där våra flickor inte fick något gratis. Hoppas vi ser BK i den högsta serien inom en snar framtid.

Vi har fortsatt att jobba vidare med vårt spel, med vårt uppställda anfallsspel där vi kört in vårt nya system. Damerna har lärt sig reagera på olika sätt i olika situationer, vilket kommer att bära frukt senare under säsongen. Vi har även jobbat med samarbetet mellan försvaret och målvakterna, där vi talat om var vi vill ha avsluten från våra motståndare, så att vi blir bekvämare i vårt försvar.

Inkommande match kommer att bli en riktig mätare av var vi för tillfället står mot förra årets finallag. Det krävs att vi är med i matchen i 60 minuter och kommer att bli utmanade på alla delområden. Vi kommer att fortsätta bygga från försvaret framåt, precis som vi gjort sedan säsongen drog igång. Det är viktigt att vi klarar av att utnyttja vårt omställningsspel för att få in några lätta mål. Matchen kommer att avgöras under de sista 10 minuterna.

Jag hoppas att våra fans hittar till Idrottshuset imorgon får att kämpa fram våra damer till vinst. Om ni inte tar er på plats för att se matchen kan ni alltid följa oss på Solidsport för 9,90€/mån. eller 5,90€/match. Det går också bra att köpa ett säsongspaket för 69€, då ser du alla FM-grundseriematcher. Matcherna finns kvar ända fram till att nästa säsong börjar. En slant av kostnaden går direkt till GrIFK damer: https://solidsport.com/grifknaiset

Följ oss gärna!

Facebook: Grankulla IFK Damhandboll
Instagram: @grifkdamer
Webbsida: https://grifk-handball.com/naiset/

Coach Pava och Anka