Seger i match nr. 3: PIF-GrIFK 18-35

Säsongens tredje match spelades på bortaplan mot PIF, i Pargas idrotts- och ungdomsgård PIUG. Vi kom till matchen med en skön seger mot KyIF i färskt minne. Från den matchen tog vi med oss vårt täta och krigande försvar, samtidigt som vi hade beslutat att springa på kontringarna.

Redan vid samlingen vid PUIG kom känslan att vi var färdiga att ”göra jobbet”. Stämningen var avslappnad, men samtidigt bestämd: vi skulle inte ge PIF något gratis!

Vi inledde matchen i ett rasande tempo, men gjorde några tekniska misstag. Vårt försvar hölls ändå ihop och gjorde varje anfall jobbigt för PIF. Efter 12 spelade minuter tog PIF sin första timeout vid ställningen 2-7. Vi kom överens om att fortsätta prioritera försvaret och hjälpa vår målvakt Moa Sjölund i målet, samtidigt som vi trycker i rätt luckor och skapar utrymme till våra medspelare. Vi tappade fokuset för en stund och släppte in två mål, men kom direkt igen och under de följande 5 minutrarna gjorde vi 5 mål och lämnade samtidigt PIF utan mål. Med 5 minuter kvar av första halvlek tog vi en timeout och gick igenom vad vi skulle satsa på under de sista minutrarna. Vi gick till pausvila med en 9-16 ledning.

I pausen koncentrerade vi oss på att vi i andra halvleken vara noggrannare med positioneringen i försvaret och rörelserna i anfallet. Vi bestämde att hålla PIF:s målsaldo nere och köra med gasen i botten till sista minuten. Vi gjorde det vi kommit överens om i pausen och tog de första 14 minutrarna i andra halveken med 9-2.

Vi gjorde en stabil insats i hela 60 minuter och kan glädjas över en klar seger med under 20 insläppta mål och hela 35 framåt. Vi har utdelning på bred front och visar att vi har löser motståndarnas försvar med olika lösningar och kombinationer. Vi kan vara nöjd med de första 3 matcherna i grundserien.

Vi vill lyfta fram slitet i försvaret som våra damer har anammat. Vi har gjort det i alla våra matcher hittills och det är en bra grund att bygga vidare på då vi sätter fokus på detaljerna. Våra unga spelare har visat framfötterna i våra inledande matcher och alla har lyckats med att göra mål. Debutanterna spelar fördomsfritt och tar för sig. Det kommer att ta tid att köra in dem i laget, men det har börjat lovande. De äldre spelarna visar gott exempel, vilket smittar av sig till hela laget!

Under de kommande veckorna kommer vi att jobba vidare med att köra in det nya uppställda anfallspelet och jobba vidare både på det vi gjort bra och de saker vi kan förbättra. Nästa match spelar vi den 24.10 i Karis mot BK, det är kvartsfinalen i cupen.

Vi hoppas att vi ser er alla i hallen nästa gång vi spelar!