Otteluraportti: HIFK-GrIFK 32-27

”Första förlusten för säsongen”
Det märktes redan då lagen gick in på planen för uppvärmningen att det gällde mer än de 2 poängen. Blickarna var spända och koncentrerade. Inget onödigt snack, utan båda lagen hade fullt fokus på matchen. Båda lagen hade spelare som av olika orsaker hamnade sitta i publiken, utgångsläget var alltså bäddat för en jämn match.

HIFK inledde matchen i ett rasande tempo och under de första 4 minuterna står det 3-0 på tavlan åt hemmalaget. Det känns som om vi blir i startställningarna och HIFK lyckas på bred front. Vi kommer sakta men säkert in i matchen genom att få stopp på motståndarna i försvaret och vi utnyttjar deras höga 5-1 försvar där de emellanåt vill punktmarkera en av våra spelare. Vi bestämmer oss för att spela 7-6 vilket ger en bred utdelning på planen. Vi lyckas med att t.o.m. leda några gånger under första halvleken, men HIFK pressar sig till slut förbi och leder med ett mål i halvtid.

I pausen snackar vi igenom försvaret där vi allt för ofta blir lite för ensamma med HIFK:s duktiga spelare, vi jobbar inte riktigt som ett lag bakåt och förlorar lägen som vi inte är vana vid från början av säsongen. Vi gör små ändringar i anfallet för att skapa mer yta till våra medspelare och poängterar att matchen kommer att avgöras under de sista tio minuterna så det gäller att hela tiden trycka på. Vi går in i andra halvleken med ett gott självförtroende.

Under de första 7-8 minuterna följs vid åt så att båda lagen gör mål på varandra. Efter de här första minuterna tar vi ett grepp om matchen och går upp i ledning 19-23 och 22-24. Det känns som om vi har kontroll över HIFK:s anfall och lyckas med att öppna deras försvar och göra enkla mål. Efter denna sekvens vänder matchen åt hemmalaget, vi förlorar matchens sista 18 minuter med 13-4. HIFK pressar oss en aning mer i sitt försvar och vi gör enkla misstag och blir direkt bestraffade. Tia och Roosa i HIFK:s mål plockar några viktiga bollar och matchen rinner iväg.

HIFK skall ha en eloge för att de är så kliniska i lägen där matchen avgörs och de är värda sina två poäng. I laget kändes det som om vi gav bort poängen lite för enkelt, enkla misstag i både försvar och anfall straffas hårt på denna nivå. Matchen visade bra vilka delområden vi måste jobba på till nästa drabbning.

Vi spelar vår nästa match hemma mot Dicken den 13.11 kl. 13:30 hemma i Grottan. Vi hoppas att våra anhängare och fans hittar till hallen för att se på nästa spännande match, där förra året semifinal drabbningar säkert finns i bra minne för många av lagens spelare. Vi jobbar vidare med laget till dess och hoppas att vi ses i hallen då vi möter Dicken!