Vinst i hemmapremiären: GrIFK-KyIF 24-21

Under säsongens andra match mötte vi KyIF på hemmaplan. Förväntningarna var höga, vi har under den senaste tiden fått bekanta oss med KyIF:s försvars- och anfallsspel, så vi visste att vi skulle möta ett rörligt och ettrigt lag som spelar från den första minuten till den sista.

Redan då våra damer kom till hallen före matchen märktes det att vi är taggade! Spelarna såg fram emot första hemmamatchen på väldigt länge med publik i hallen – och vi ville visa KyIF att missödet i träningsmatchen i Mobia Cup var en tillfällighet.

Matchen öppnades med mål åt båda hållen och känslan var att båda lagen kände efter var man har det andra laget. Det delades ut smällar åt båda hållen och intensiteten i spelet var hög. Det märktes från början att insatserna var höga och båda lagen ville visa framfötterna. Under den senare delen av första halvlek fortsatte vi att komma till bra lägen, men Suvi Erhovaara i KyIF-målet stod i vägen för våra bollar. Vi började få vårt rörliga försvar att fungera och Stella Bruncrona i målet tog några viktiga parader. Vi fick till några snabba kontringar och gick in i pausvilan med ett femmåls försprång (14-9).

I pausen poängterade vi prioriteringarna i vårt hemspring och aktiviteten i försvaret. Det var där vi skulle vinna matchen! Vi snackade även om att bibehålla rörligheten i anfallet och se till att vi får våra medspelare i farten. Vi kom bestämt tillbaka in på planen efter pausen och drygade ut vår ledning till 17-9. Efter 40 minuter ledde vi med 19-12. Sedan brände vi många frilägen och Suvi började igen stå i vägen för våra försök. KyIF fortsatte att jobba på, de satte in sina lägen och började sakta men säkert knappa in på vårt försprång. Vi blev lite stressade framåt och gjorde några enkla misstag, samtidigt. Då 10 minuter återstod var ställningen 20-19 och det var match igen. Under de sista 10 minutrarna visade vi som lag att vi alla är vinnarskallar. Vi gjorde de mål framåt som vi behövde och som ett sista lås i försvaret stängde Stella igen målet just i de ögonblick då det behövdes som mest. Till slut blev det en seger med 3 mål – och 2 poäng.

Den här matchen visade vikten av att spela hela 60 minuter utan större dippar. KyIF visade också att de inte ger sig, oberoende av resultatet på tavlan under matchen och det ska de ha en eloge för. Vi ser fram emot fler spännande dueller med KyIF under säsongen, så missa inte det.

Sist men inte minst, tack! Både vi tränare och spelarna vill tacka för det enorma stöd vi fick av vår hemmapublik. Det kändes redan från början att alla både på och vid plankanten var extra tända då publiken började komma in i Grottan. Vi ser fram emot ert stöd också i fortsättningen – och hoppas att vi kan bjuda på lika underhållande dueller som idag!