NSM 25.3. GrIFK-Dicken * 14.00 – grundserievinsten står på spel

Grundserievinsten avgörs i Grottan på lördag

GrIFK möter Dicken på hemmaplan i grundseriens sista match. Mycket står igen på spel eftersom det endast är ett poäng som skiljer lagen (Dicken 23p, GrIFK 22p). För Dicken räcker oavgjort för att vinna grundserien, medan GrIFK behöver fulla poäng.

Den som kommer på en andraplats i lördagens match möter HIFK i semifinalerna. Vinnarens motståndare blir antingen SIF eller BK-46 som fortfarande kampas om fjärdeplatsen.

Under säsongens gång har lagen mött varandra tre gånger; två i serien och en i finska cupen. Samtliga matcher har slutat i vinster för Drumsölaget (30-32, 31-27, 32-24). I det senaste mötet i februari fick GrIFK en rivstart och ledde med 3-7 efter åtta spelade minuter. En timeout och tre minuter senare hade dock Dicken kvitterat till 7-7. Lagen gick i jämna steg ända till 50 minuter då Dicken gick förbi och höll ledningen till slutet.

Stark match i ryggen

Förra veckan imponerade GrIFK med att ta en överlägsen 28-42 vinst mot HIFK. Ett tufft försvar tillsammans med hård fart och målgörare på alla positioner knäckte HIFK redan i första halvleken.

Johanna Hilli var ostoppbar med sina 16 mål och Alexandra Olsson gjorde en fin insats i målet med 11 räddningar och 1 mål. Värt att nämna är också att alla spelare gjorde mål med fina procenter.

GrIFK kaptenen Johanna Hillis hälsningar:

”Det kommer att bli en rolig match att spela i och med att det är mycket som står på spel. Vi kan förvänta oss många hårda kamper och två hungriga lag som kämpar för vinst. Hoppas alla kommer ner till Grottan och hejar på oss!”

Gör alltså som kaptenen säger och kom till Grottan på lördag kl. 14:00!

Annars sänds matchen som vanligt på Handis-TV. Det kostar 5,90€/match eller 9,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.