NSM 23.9.: GrIFK – Cocks * 13.30

Äntligen hemmapremiär!

På lördag välkomnar vi nykomlingarna i FM-serien, Cocks, till Grottan för säsongens första hemmamatch!

Vad har laget tränat på i veckan?
Första och andra-fas kontringar och mycket spring har varit på tapeten. I övrigt har vi fortsatt från BK-matchen och jobbat vidare på vårt spel både framåt och bakåt.

Vad har jag lärt mig/jobbat på under veckan?
Jag har försökt jobba på mitt eget och 9-metersspelarnas samspel. Till det hör att få bättre känsla för hurdana lägen våra olika 9m spelare vill ha och att bättre lära mig deras kroppsspråk så jag effektivare kan spela enligt deras spelstil och timing.

Vem möter vi?
Vi möter ett ungt Cocks med många junior-landslagsspelare. Ett lag som har mycket vilja att visa vad de som individer och lag går för. De är ännu oerfarna i FM-serien, men kommer slita med näbbar och klor för att få hem poäng från Grottan.

En spelare att följa med i motståndarlaget
Målfarligast i Cocks är Nóra Zvolenszky som flyttat till Finland för spel från Veszprem. I Cocks öppningsmatch mot HIFK nätade hon 8 gånger. Hon skjuter bra bakifrån och vi måste få kontakt före 9m så hon inte kommer åt att kasta fritt.

En spelare att följa med från vårt eget lag 
En spelare som är intressant att följa med i vårt lag är Unni Laaksonen. Unni är vår yngsta spelare, har tagit stora steg under sommaren och visade redan i vår öppningsmatch att hon är spelar med damerna av en anledning. Unni har ett driv, hög träningsmoral och en förmåga att placera bomber rätt i krysset. Unni har även mest insikt i motståndarlaget, i och med att majoriteten av Cocks lag är jämngamla eller yngre, så hon har under flera år spelat mot dem i juniorserier.

Rutin innan matchen?
Jag är inte vidskeplig och har ingen matchrutin som är huggen i sten, jag tror inte på att matcher vinns eller förloras på grund av att man klätt på sig höger strumpa eller sko före vänster. Däremot tycker jag om att vara så förberedd som möjligt före match, så jag fokuserar på att röra på mig, äta ordentligt. Dessutom är det obligatoriskt för mig att samåka med någon till matchen (i bilen måste det pratas nonstop).

Corinna “Ninni” Jensen