NSM 23.9.: GrIFK – Cocks 39-21

Första hemmamatchen blev hemmavinst!

Vi inledde starkt, särskilt bakåt hade vi koll hela tiden och släppte aldrig in Cocks i matchen. Spelet fungerade i det stora hela bra, även om vi slarvade lite här och där. Framåt fortsatte vi ånga på och vi fick många kontringsmål både i första och andra halvleken.

Vi lyckades hålla nivån uppe och målskillnaden ökade matchen igenom. Försvaret fungerade i stort sätt bra och Cocks gjorde mål från spelpositioner som vi pratat om att vi prioriterar lite mindre. Vi höll nivån uppe så gott som hela matchen och spelade vårt eget spel. Vi kan vara ännu noggrannare i både avslut och uppställt spel och vårda bollen lite mer.

Alla spelare vågade gå mot mål vilket är positivt att se, speciellt så här tidigt på säsongen. Stundvis fick vi bland annat öva på ett högre försvar än vi är vana vid, vilket skapade nya och andra lägen än vanligt. Vi fick också öva på ett försvar mot två duktiga skyttar, hur vi löser det.

Före matchen bestämde vi att ånga på för fullt och välkomna Cocks ordentligt till FM-serien, trots att de är helt nya i serien. Att behandla dem med respekt, men samtidigt spela så hårt vi kan.

I halvtid snackade vi lite om att fortsätta få träff på deras skyttar och få hela försvaret att kommunicera med varandra så vi inte släpper in lätta och onödiga mål. Vi beslöt även fortsätta köra fullt, trots att vi hade en stor ledning.

Efter matchen konstaterade vi att antalet tekniska fel minskade jämfört med första halvleken – och att det var bra att det inte blev någon längre svacka emedan bägge halvlekarna slutade ungefär lika.

Cocks Nora Zvolenszky bidrog framåt, men inte lika mycket som i deras tidigare match och i träningsmatcher, i och med att vi ofta lyckades få kontakt i rätt lägen. Bakåt bidrog hon med längd och räckvidd.

Överlag spelade vi en bra match och föll inte ner i motståndarnas tempo, utan fortsatte så gott som matchen igenom springa in både första- och andrafas-kontringar. Både det uppställda spelet och försvaret fungerade bra och hela truppen tog ansvar på plan.

Corinna “Ninni” Jensen

FOTO: aki_kuvaus

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa