NSM semi 3, 13.3.: GrIFK – Dicken * 19.00

Våren har kommit för att stanna, det är matcher titt som tätt – och lagen som kämpar mot varandra är än en gång GRIFK och Dicken.

De första två matcherna var färggranna och händelserika och slutade i idel hemmasegrar. Vinsterna i de tidigare matcherna har kommit av noggrannt försvarsspel och tålamod i det uppställda anfallsspelet.

I slutspelet är det viktigt att komma ihåg att det endast är segrarna som räknas. Man måste lära sig av föregående matcher, samtidigt som man måste rikta blicken och tankarna till följande. Det positiva med att matcherna är tätt inpå varandra är att man får möjligheter till snabb revansch.

I den första semifinalen var vi det kyligare laget i slutet av matchen, vilket gjorde att vi gick vinnande ur striden. Dicken hade gjort sin läxa före den andra finalen och hade bestämt sig för att inte vika en tum på hemmaplan. Med hemmapubliken i ryggen hade de ett flyt i anfallsspelet, där de lyckades utnyttja sitt fina skytte- och linjespel. I försvarsändan hade de ett bra samarbete med varandra och ett lås i målet med Sonja Koskinen. Vi lyckades inte utnyttja våra skapade chanser eller vara tillräckligt täta bakåt.

Under måndagen analyserade vi och såg delar av matchen. Vi gick igenom vad vi gjorde bra och var vi kunde förbättra. Vi fortsatte sedan på planen att finslipa detaljer och gå igenom vad vi vill åstadkomma i vår nästa match. Vi måste hitta tillbaka till vårt täta försvarsspel, snabba omställningsspel och rörliga uppställda anfallsspel. Vi vet att vi har det i oss, nu är det dags att få till det på planen.

Onsdagens match kommer att vara en riktigt nagelbitare. Det är två lag som mött varandra många gånger under säsongen och känner varandra väldigt bra. Lagen på planen är färdiga att kriga för varje boll och jag hoppas att publiken även är färdig för nästa kamp. Vi har haft ett otroligt stöd hittills och hoppas att ni höjer laget till nya höjder. Kom och stöd oss i vår hemmaborg nu på onsdag kl. 19 för semifinal nummer tre.

Vi ses där!

Om du inte kan ta dig till Grottan kan du se matchen på Handis-tv  för 7,90€/match eller 12,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Handboll Damer
Instagram: @grifkdamer

Text: Anders Genberg
Foto: aki_kuvaus