NSM semi 3, 13.3.: GrIFK – Dicken 26-19

Vinst i tredje semifinalen!

Det var två väldigt fokuserade lag som anlände till Grankullagrottan denna våriga onsdagskväll. Stämningen var förväntansfull och båda lagen hade koll på vad som stod på spel.

Vi hade en kort genomgång med laget om vad vi jobbat med under de senaste dagarna, bara för att påminna alla vad vi ville åstadkomma på planen. Vi visste att vi måste höja oss från föregående match för att gå vinnande ut ur striden.

Det var riktig slutspelshandboll från första visslingen. Båda lagens försvar var väldigt aktivt och det utbyttes stötar åt båda hållen. Lagen måste jobba ordentligt för att få hål på motståndarens försvar.

Vi har ett väldigt tätt försvar de första 5 minuterna och lyckas utnyttja Dickens misstag i anfallet. Vi går upp i en 4-1 ledning, efter fina samarbeten i anfallet och ett tätt försvar. Dicken samlar sig snabbt under de nästa minuterna och vi följer varandra åt. Vi får upp en liten ledning som vi håller halvleken ut. Vi har ett bättre tålamod framåt i anfallet som hjälper oss att öppna upp luckor i Dickens försvar, samtidigt som vi jobbar bra tillsammans bakåt och gör vår bästa halvlek försvarsmässigt i denna semifinalserie.

I halvtid poängterar vi vikten av att prioritera försvaret, vilket leder till att vi kan utnyttja vårt kontringsspel med enkla mål framåt. Alexandra i målet är stabil i första halvleken vilket ger oss extra självförtroende till den andra halvleken. Vi diskuterar även vikten i att hålla spelet brett i anfallet för att kunna utnyttja rätta ytor i Dickens försvar.

Andra halvlek börjar precis som den första, vi gör 3 snabba mål, samtidigt som Dicken endast lyckas med 1. Vi får ett bra flyt i båda ändorna av planen och vårt självförtroende stiger. Dicken tar en time out i ett tidigt skede och bestämmer sig för att spela 7 vs 6. De vållar oss en del problem till en början, och båda lagen följs åt med att göra mål efter varandra.

Vi tar vår första time out i andra halvleken för att få ordning på försvaret och anfallet. Time outen bär frukt och vi lyckas dryga ut ledningen till 22-15 då det är 9 minuter kvar på klockan. Resten av matchen blir en transportsträcka där båda lagen gör 4 mål var under de resterande minuterna.

Vinsten känns extra bra då vårt spel lyckades håll ihop i nästan 60 minuter och vi kunde hålla oss till det vi kommit överens om. Vi var stabila i båda ändorna och Alexandra var som en vägg i målet.

Nästa match spelas redan på lördagen – finalbiljetten står på spel för första gången. Det kommer att bli en tuff match som lagen har framför sig och vi hoppas att vi får ett lika fint stöd från er som vi haft hittills under semifinalserien.