NSM semi 4, 13.3.: Dicken – GrIFK * 17.30

Den fjärde matchen i semifinalserien mellan GrIFK och Dicken går av stapeln i Britas på lördag.

Det har varit en svajig matchserie, med en jämn match och två klara vinster för vardera laget. GrIFK har en 2–1 ledning efter två vinster på hemmaplan och för att bryta serien i helgen måste laget klara av att även vinna på bortaplan. Under lagens sju drabbningar har GrIFK förlorat endast två gånger, varav båda i Britas.

Semifinal 1: GrIFK – Dicken 28–26
Semifinal 2: Dicken – GrIFK 26–19
Semifinal 3: GrIFK – Dicken 26–19

Semifinalernas överlägset bästa målskytt har varit Johanna Hilli med 25 gjorda mål på tre matcher. Där efter kommer Dickens Malena Heikkinen med 17 mål. Bägge lagens målvakter har spelat bra, Alexandra Olsson har totalt räddat 31 gånger och Stella Bruncrona 2 gånger, i Dicken har Sonja Koskinen 22 räddningar och Charlotta Brunberg 21.

Hittills har matcherna varit fartfyllda och fysiskt hårda. Dicken har varit stabilare i ett 6–0 försvar, där man stått lite lägre och litat på både blocket och målvaktsspelet. Dickens spelartrupp har varit tunn och många viktiga spelare har knappt vilat alls under de tre första matcherna.

GrIFK har utnyttjat detta och gjort byten i ganska snabb takt för att alltid ha fräscha ben på planen. Det återstår att se vilketdera laget som är mer utvilat och piggt imorgon, motivation eller kämpaglöd torde det inte vara någon brist på.

För GrIFK gäller det att fortsätta hålla uppe ett högt tempo och trötta ut motståndaren så snabbt som möjligt. Samtidigt måste laget vara noggrannt och inte slarva bort onödiga bollar. Dickens farliga backtrio Heikkinen, Peitsaro, Siggberg, som gjort 56% av lagets alla mål i semifinalserien, är livsviktig och för att Dicken ska utjämna till 2–2 kräver det att dessa spelare är på hugget.

Det är nu som handboll är som bäst – så se till att komma på plats till Britas och njuta av playoffstämningen!

Vi ses där!

Om du inte kan ta dig till Britas kan du se matchen på Handis-tv  för 7,90€/match eller 12,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Handboll Damer
Instagram: @grifkdamer

Text: Carolina Rehnberg
Foto: aki_kuvaus