NSM semi 4, 16.3.: Dicken – GrIFK 26-33

GrIFK vidare till final!

Lördagens fjärde drabbning mellan GrIFK och Dicken slutade i en tredje seger för Grankullalaget som nu spelar i final för tredje året i rad.

GrIFK inledde matchen starkt med Anette Rakkolainens två snabba mål inom två minuter. Lagen gick i relativt jämna steg ända till cirka 10 minuter spelat, då GrIFK lade i en extra växel. Alexandra Olsson räddade sex gånger på fyra minuter och det tog över tio minuter för Dicken att göra sitt åttonde mål. På den tiden hade 7–8 förvandlats till 7–12. Det svänger dock snabbt i handboll och i paus hade Dicken knappat in på skillnaden till 13–16.

I GrIFK var Anette Rakkolainen, Corinna Jensen och Johanna Hilli effektivast framåt i första halvleken, med 3, 3 och 5 mål gjorda. Alexandra Olsson hade hela 13 räddningar i första halvleken.

I första halvleken såg vi en del oprovocerade tekniska fel som Dicken direkt bestraffade oss för. Sådant hade vi inte råd med ifall vi ville vinna.

I pausen talade vi om små förändringar framåt, mera fart i anfallet och att fortsätta hjälpa Alexandra bakåt.

Andra halvlek började relativt jämnt

GrIFK höll sin ledning på 2–3 mål ända tills Dicken utjämnade till 20–20 vid 40 minuter spelat. Malena Heikkinen stod för fyra av Dickens sex första mål och Sonja Koskinen, med elva räddningar i andra halvlek, hade vaknat till i målet vilket började orsaka problem för GrIFK.

GrIFK tog en timeout vid 41 minuter och efter den släppte laget in ett mål på elva minuter. Då var GrIFK uppe i en fyra måls ledning. Dicken försökte ta fast med att spela med sju utespelare, men även om laget kämpade in i det sista ville det inte räcka. Lite för många slarvfel framåt blandat med några utvisningar bakåt visade sig vara avgörande. Under de sista fem minuterna kunde GrIFK ytterligare springa ifrån och slutsiffrorna skrevs 26–33.

Det var tydligt att Dicken kämpat med få bytesspelare i hela semifinalserien, samtidigt som GrIFK gått runt på 15–16 spelare per match.

Nu väntar två matcher om bronsmedaljen för Dicken och SIF, och GrIFK möter HIFK i finalerna som börjar i april.

Baltiska ligan fortsätter

På fredag (vecka 12) åker vi till Litauen för att spela Baltiska ligans sista turnering, vecka 13 är det påsk och vecka 14 är det landslagsuppehåll.