NSM 20.1. GrIFK – Cocks 38-22

Vinst idag mot Cocks 38-22!

Vi började matchen som planerat med bra fart och spelade vårt eget spel vilket ledde till 21-9 i halvlek. I andra halvleken spelade Cocks 7 mot 6 vilket gjorde att vi fick tänka om lite i försvaret.

Före matchen diskuterade vi hur vi skulle hitta tillbaka till vårt eget fartfyllda spel och minska på de tekniska felen från föregående match. Det lyckades vi med och vi höll ett bra tempo under första halvleken och jobbade bra i försvaret. Då vi anföll lyckades vi komma åt bra lägen och få bredd i spelet, vilket resulterade i många målgörare idag!

Vi gjorde det vi kom överens om och kämpade till slut. Vilket ledde till att ställningen var  21-9 efter första halvleken.

I halvlek diskuterade vi främst att förbättra små fel och fortsätta köra lika hårt trots att vi ledde. Cocks tog ut sin målvakt i anfallet och spelade 7 mot 6 anfall vilket gjorde att vi fick tänka till och jobba extra mycket i försvaret. Speciellt sista kvarten av matchen försvarade vi en stor del av tiden pga att vi gjorde för många missade försök i tomt mål.

Vi lyckades delvis stoppa Nóra Zvolenszky men hon lyckades ändå göra fler mål än vi skulle ha velat. Moa räddade bra bakåt i första halvleken och bidrog till det snabba spelet, även Alexandra stod bra mellan stolparna i andra halvlek.

Summa summarum spelade vi en målrik match men har ännu mycket att förbättra till nästa match, på onsdag i Sjundeå. Tack återigen till vår fantastiska publik som än en gång stödde oss genom hela matchen! Tack!

Teksti: Emmy Johansson