NSM 25.11.: GrIFK – SIF 31-27

Vi vinner matchen med 31-27 efter en tuff och jämn kamp!

Vi börjar matchen med snabba anfall och många fina mål, men vårt försvar håller inte riktigt och Sjundeå håller ställningen jämn med fina inspel till yttrarna som springer in på linjen. Vi talar inte tillräckligt i försvaret, vilket gör att samarbetet och bytena inte fungerar. Vi håller dock ledningen då vårt anfall fungerar riktigt bra och speciellt Linnea bombar in sina skott från yttern.

I slutet av första halvlek tar Sjundeås målvakt några fina räddningar och vi går in i paus med en 16-15 ledning.

Andra halvlek inleds igen väldigt jämnt och vi gör turvis mål. Sjundeå går dock aldrig förbi och vi håller ledningen under hela halvleken. Sjundeå ger inte upp och vi får kämpa igenom hela matchen, men till slut drar vi ifrån lite och Sjundeå kommer aldrig i kapp. Till slut vinner vi matchen med 31-27.

Vi lyckades jättebra i anfallet under hela matchen och hade många målgörare och fina körningar under hela matchen.

Jag lyfter fram att vi hade fem spelare som gjorde fem eller fler mål! Till nästa match måste vi dock hitta tillbaka till vårt starka försvar och speciellt fokusera på att kommunicera om inspring och om byten av spelare. Då vi är vakna hela tiden i försvaret får vi också fler snabba anfall.

Jag lyfte fram Ninni som en spelare man ska ha koll på innan matchen och tycker också att hon spelade en riktigt bra match. Ninni försvarar alltid stenhårt och det märktes även i denna match. Dessutom gjorde hon fem mål på 100% och spelade fram fina platser för andra spelare. En annan spelare som gjorde en stark prestation i matchen var Emmy Johansson, som bombade in skott efter skott och fick sina första stjärnor i FM-serien!

Sammanfattningsvis var det en tuff kamp, och jag är glad att vi till slut fixade hem två poäng! Nu fokuserar vi på denna veckas tre matcher i baltiska ligan som kommer att bli en jätterolig ny upplevelse!

Text: Moa Sjölund
Bild: aki_kuvaus