NSM 25.11.: GrIFK – SIF * 13.30

Hemmamatch mot Sjundeå på lördag!

Vad har laget tränat på i veckan?
Själv har jag legat hemma flunssig och tyvärr inte kunnat vara med på träningarna, men laget har spelat mycket och tränat på att göra rätt val i kontringar och i uppställt spel.

Vad har jag fokuserat på under veckan?
Jag har under veckan kollat på Sjundeås matcher och analyserat skottmönster hos alla spelare. Jag tycker om att kolla på tidigare matcher innan matcherna och brukar alltid kolla på minst en match innan för att förbereda mig inför matchen. Imorgon tänkte jag vara med och träna igen och då tänker jag fokusera på att följa kasthanden och inte gissa på skotten.

Vem möter vi?
Vi möter Sjundeå som för tillfället ligger fjärde i serien. Senaste matchen mot SIF var mycket jämn och Sjundeå gjorde det svårt för oss. De har en jätte duktig målvakt och flera starka, duktiga spelare. Vi måste fokusera på att springa mycket och placera skotten i våra lägen. I försvaret måste vi jobba tillsammans och vara vakna hela tiden, då Sjundeå har många spelare som gärna vill kasta eller bryta sig förbi.

En spelare att följa med i motståndarlaget
En spelare som just gjort comeback och spelat riktigt bra i Sjundeå är Joanna Yli-Suvanto. Joanna är en vänsterhänt högerkant som placerar sina skott mycket bra. Vi måste ha koll på henne så hon inte får alltför stora lägen, då hon visat att hon kan och vill göra mål om hon får chansen.

En spelare att följa med från vårt eget lag
I vårt eget lag vill jag lyfta fram Ninni Jensen, för man känner sig alltid trygg i målet då man vet att man har Ninni framför sig i försvaret. Ninni ger allt i försvaret och är inte en spelare jag själv skulle vilja möta som anfallsspelare. Hon styr också upp försvaret och håller bra koll på andra som jag gillar.

Matchrutiner
Då jag är motsatsen till morgonmänniska brukar jag inte hinna göra så hemskt mycket mer än att äta ett gott morgonmål före jag måste rusa iväg till matchen. En nocco under promenaden är ett måste, och till matchen har jag alltid med mig tre päron-trip. Det har också blivit en vana att alltid börja alla övningar i uppvärmningen med höger sida, vet inte varför men kan inte sluta! Så har jag och Alexandra också vår egen rutin just innan matchen börjar, ni kan kolla in den på lördag då vi ses i Grottan! 😉

Missa inte matchen!
Om du inte kan ta dig till Grottan kan du se matchen på Handis-tv  för 5,90€/match eller 9,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Handboll Damer
Instagram: @grifkdamer

Text: Moa Sjölund
Foto: aki_kuvaus