Patrik Johanson ny huvudtränare för GrIFK Damer

Patrik ”Pava” Johanson har en lång och gedigen internationell handbollskarriär. ”Skrällvärvning” skrev Yle Sporten när Johanson värvades från Sverige till GrIFK Elit år 2017. Nu är det dags för nästa steg i karriären. Johansons unika spelarerfarenhet gagnar både Grankulla IFK:s Damer och den finska handbollen överlag.

Parallellt med sitt eget spel har Patrik Johanson redan tränat en del av Grankulla IFK:s juniorer, bl.a. GrIFK:s A-pojkar, B-flickor och B-pojkar.

Nu tar han steget vidare och blir huvudtränare för Grankulla IFK Damer.

    Det ska bli jätteroligt! GrIFK Damer är ett starkt lag och vi siktar förstås på guld nästa säsong, säger Patrik Johanson.

Efter fyra år i GrIFK Elit avslutar han på grund av återkommande skador sin egen spelarkarriär. Men Pava trivs bra i Grankulla, så planen är att stanna i Finland.

Det blev några sömnlösa nätter när jag grubblade på min framtid. Jag har ju levt handboll i hela mitt liv. Men när jag fick förfrågan från GrIFK Damer var det ett enkelt beslut att tacka ja. Det blir ett naturligt nästa steg, en ny karriär.

 Patrik Johanson har skrivit på för 1 + 1 säsonger.

  Vi i lagledningen är väldigt nöjda över att Pava har tackat ja! Vi ser fram emot hans erfarenhet från en lång handbollskarriär och hans gedigna handbollskunnande, säger Raija Rehnberg, den ena av GrIFK Damers lagledare.

Johanson tar över efter tidigare huvudtränaren (säsongerna 2019-20, 2020-21) Gustaf ”Gutte” Ahlroos. Gutte ville få mera tid för att utveckla sitt företag Lyfte.

Gutte har gjort ett bra jobb med laget, spelarna är jätteduktiga och håller en hög nivå. De störde både Dicken och HIFK i många matcher, speciellt i semifinalen mot Dicken var det inte mycket som skiljde mellan lagen, säger Pava. Potentialen finns.

 Lagets andra tränare Anders ”Anka” Genberg fortsätter i laget, vilket skapar kontinuitet.

Det ska bli jättekul att jobba tillsammans, säger Pava. Vi har en bra dialog redan nu och jag ser fram emot ett gott samarbete.

Patrik ”Pava” Johanson

Började spela handboll i IK City, Eskilstuna
Två SM-guld med Hammarby IF
Två säsonger i Bundesligan med TBV Lemgo
Tre säsonger i Champions League
2017-2021 GrIFK Elit, Grankulla
2021- ny huvudtränare för GrIFK Damer 

Mera info:

Raija Rehnberg, lagledare, raija.rehnberg (at) gmail.com, tfn 045 1779 577
Jan-Erik Sandelin, lagledare, janne.sandelin (at) gmail.com, tfn 050 436 5567
Patrik Johanson, huvudtränare,  pava_87 (at) hotmail.com, tfn +46 70 255 3080