Tillbakablick på början av säsongen – och en titt framåt

Det börjar bli dags att reflektera över hur säsongen gått hittills och hur den kommande våren ser ut för våra damers del.

Nytt att spelarna själva skriver inför och efter matcherna

Vi tränare ville hämta in något nytt till laget före säsongen började. För att fortsätta utveckla vårt spel och få in en mer analytisk synvinkel har vi låtit spelarna skriva om matchförberedelserna inför matchen, samt ett referat om matchen efteråt. De har publicerats på våra hemsidor och sociala medier. Spelarna har fått analysera sitt eget agerande, lagets agerande, motståndarna samt en spelare från motståndarlaget.

Rapporterna har fått ett positivt bemötande, både av spelarna och läsarna. Det har även varit ett sätt för läsarna att komma närmare laget. Vi kommer att fortsätta med detta under säsongen och ser hur vi kan vidareutveckla konceptet i framtiden.

Stark inledning på säsongen

Säsongen körde i gång där vi slutade förra säsongen. Vi var aktiva i vårt försvar, utnyttjade motståndarnas misstag och var kliniska i vårt uppbyggda anfall. Det kändes som om vi hade ett bra flyt i spelet. Vi hade det självförtroende vi skall ha på planen och litade på att vi löser utmaningarna som ett lag.

Vi stötte på ett par skador under de första två omgångarna, vilket gjorde att vårt spel började halta.

Vi mötte ett starkt HIFK i slutet av första omgången, de visade vem som just då var bästa laget i landet. HIFK:s spel har utvecklats vidare under nya tränaren Grinishin och vi ser fram emot många roliga duster under säsongen.

Mer självständiga spelval

Under säsongen har vi också jobbat med att få in mer spelliknande träningsmoment i våra träningar. I dessa moment har vi satt in situationer där spelarna själva måste göra olika spelval.

Vi ser att spelarna under säsongen har blivit bättre på att göra de här spelvalen i olika situationer. Vi kommer även under våren satsa på att få ännu bättre samarbete mellan spelarna, främst genom att jobba på våra kombinationer både i försvaret och anfallet.

Förhoppningsvis får vi tillbaka några av våra skadade spelare under våren – så vi ser fram emot ett högintressant slut på säsongen.

Våren bjuder på flera höjdpunkter

Några av höjdpunkterna som vi vill lyfta fram för våren är de sista omgångarna i grundserien i slutet av januari och början av februari. Då möter vi Dicken och HIFK med hemmaplansfördel i vårens slutspel.

Andra veckoslutet i februari spelas finska cupens Final Four hemma i Grankullagrottan. Vi möter Dicken fredag 9.2.2024 kl. 18.

Sedan kör vårens slutspel igång i början av mars och fortsätter in i april. Det kommer att bli många tuffa och underhållande matcher under våren och laget verkar färdigt för den utmaningen.

Baltiska ligan

Vi fick för första gången delta i den Baltiska ligan Women’s Baltic Sea Handboll League. Våra första matcher spelades i Estland, i Raasiku Sports hall utanför Tallinn. Vi mötte två lag från Lettland och ett från Litauen. Veckoslutet slutade med två vinster och en förlust.

Matcherna gav ett klart lyft till laget, då vi fick möta lag från andra länder, med olika spelare och spelstilar.

Några dagar före jul mötte vi Dicken, som är det andra finländska laget som spelar i Baltiska ligan. Den spännande matchen slutade i vinst för oss.

Följande matcher i Baltiska ligan spelar vi lördag 27.1.2024 mot Mistra i Estland och de sista omgångarna i Litauen den 22–24.03.2024.

Tack till publiken – fortsätt gärna stödja oss!

Under säsongen haft vi haft ett otroligt stöd av våra fans under matcherna. Det hörs trummor, visslingar, klappningar, rop och känslor, precis som det skall vara på en handbollsmatch.

Vi vill gärna se er alla i hallarna under våren för att heja fram våra damer till nya höjder. Det kommer vi att behöva. Vi är färdiga för våren matcher, visst är ni det också?

Coach Pava, Bianca, Carre & Anka