B-pojkarnas hälsning från RekarneCup i Eskilstuna

Dag1
Första matchen mot Aranäs med Gröna laget slutade med siffrorna 28-18 förlust. Även om siffrorna på tavlan gick lite ur styr berättar de ändå inte hela historien. Matchen var faktiskt jämn ända ut till början av andra halvlek då vi tappade greppet.
Direkt efter var det vitas tur att kriga på planen. De spelade mot Aranäs andra lag. Matchen var jämn och båda lagen spelade hårt. Men till slut var det vi som drog det längre strået. Slutsiffrorna visade 19-15 vinst.
Matchrunda 2 Gröna spelar mot ett välbekant motstånd, nämligen BK-46. Matchen spelades hårt och ingen nåd visades. BK vinner matchen med siffrorna 21-17.
De vita fick möta hemmalaget Eskilstuna Guif. Trots förutsättningarna kammade de vita hem vinsten i en hård kamp. Slutsiffror 20-18.
Dagens sista match spelas mellan de gröna och IFK Nyköping. Den här matchen visade sig vara en äkta thriller. De gröna stred helhjärtat, men tyvärr räckte det inte då Nyköping gjorde avgörande målet med två sekunder kvar på klockan. Slutsiffror 22-21 förlust.

DAG 2
Dagens första match spelades av det vita laget. Motståndaren i form av IFK Tumba HK hade högljudda föräldrar som supportrar, men supportrar hade Grani också. Matchen började trögt för de vita, men när maskineriet kom igång gick det inte att stoppa laget. Slutsiffror 22-11 till Grankulla vita laget som betydde gruppseger samtidigt.
Gröna laget fick sin tur under rampljuset på eftermiddagen då de i B-slutspels semifinaler mötte hemmalaget Eskilstuna GUIF. Denna match visade sig vara ännu en thriller. Publiken och alla spelare på planen gjorde sitt bästa för att stödja sitt lag men slutligen vann ändå Eskilstuna med siffrorna 20- 18. Dock resultatet spelade de gröna sin bästa match hittills i turneringen. Deras kampvilja förtjänade vinsten men tyvärr fick de inte priset.

Vi var på Munktells museet och upplevde traktorernas och maskinernas historia. Vi var också under kvällen och upplevde Handbollsliga-matchen mellan Eskilstuna GUIF och RIK i STIGA ARENAN.

DAG3
Sista matcherna spelas idag och dagen inleds med det vitas semifinal mot det andra finska laget BK46. BK-46 började matchen starkt men det vita laget kom bakifrån ifatt. Matchen var riktigt jämn och dock vita hade sista 15 sekunderna i matchen att avgöra med sitt anfall hamnade man på straffar. Slutresultatet blev 14-14, så vi gick direkt till shootout, beachhandboll style. BK avancerar till final i en emotionell förlust för vita. Nämnvärt är det att BK-46 lyckades vinna finalen mot Aranäs-Grattis. Senare på dagen var det bronsmatch för vita och jumbofinal för det gröna laget. Båda lagen förlorade sina matcher med siffrorna 18-23 förlust för det vita laget mot Aranäs och 13-17 förlust för det gröna laget mot Tumba. Lite olyckligt slut på turneringen med killar som var trötta och gett sitt allt.

Trots de bittra minnen så fanns det mycket positivt att ta sig med till hemlandet. Flera av spelarna lyckades. Visekaptenen Scott spelade fördomsfritt i det vita laget och pangade på mål då det behövdes. Hans hesa röst efter resan berättade att han var alltid i ljud och hade ett starkt stöd för de andra. I det gröna laget visade Alexander starkt ledarskap och ledde sina soldater över hela turneringen. Vår målvaktstrio gjorde en stark prestation från sig som förespråkar bra för slutsäsongen. Försvarsspelandet var klokt, rörligt och aktivt såsom det skall vara på juniornivå. Det efterlängtade hårdheten implementerades av både Simon och Anton i spetsen. De klarade leverera hårda smällar och gav ingen nåd för motståndarna. Av den yngre generationen klarade Aksel överraska positivt med sina kvicka utmaningar och raketsnabba kontringar. Sebastian fick slita stora minuter på centern och prestationerna går framåt gång på gång. Då laget var tudelad fick killarna vana sig med nya spelare runt sig. Det betydde att anfallsspelet blev väl individuellt och för beroende på vissa individer. Kanske några av spelarna förstod vad bra individuell teknik leder till. Markus tackade av ansvaret, som blivit under åren van att spela kant, och presterade som back på hög nivå. Han klarade utmana motståndarna gång på gång och skapa lägen för de andra. Dessutom skall det nämnas att en del av killarna fick spela 200 minuter handboll på veckoslutet. Det betyder för att hålla sig i skick och spela på en hög nivå, måste man både mentalt och fysiskt vara i starkt skick, något som killarna definitivt är i.

Nu fortsätter arbetet i hemmiljön och nästa match spelas bitterljuvt inkommande lördag mot BK46. Startsignalen slår igång 12.15. Välkommen.

Text
Daniel Timmerman
Anthon Nyström