Julhälsning från ordförande

GrIFK Handboll infobrev 3/2018

Den traditionella grötfesten firades den 29.11 i bollhallen med premieringar från säsong 2017-2018. Det är verkligen en ära att få dela ut pokaler till ivriga juniorer för spelade matcher och bl.a ärofyllda bragdpokalen. Ljudåtergivningen i grottan är inte den bästa, och för att nå ut till alla medlemmar presenterar vi därför en lista på mottagarna av pokalerna samt motivationerna för de olika vandringspokalerna nedan. Juniorernas All-starmatch mot föräldrarna vanns i år av juniorerna med 13-12 efter en riktig triller, inga skador eller röda kort delades ut.

Som många har märkt har Grankulla stad renoverings- och förbättringsarbeten på gång i grottan. En viktig del av trivseln i grottan är städandet. Grankulla stad har ansatt en ny städfirma som skall hålla vår hemmaplan i bättre skick, men det betyder också att vi som förening får ta större ansvar, genom att hålla vår utrustning i snyggt skick och inte ta med klibba och bollar utanför spelplanen och i omklädningsrummen.

Golvet i grottan har varit i behov av en förbättring en längre tid och enligt planen kommer golvet att förnyas under sommaren 2019. I utrymmena kring gymmet byggs nya sociala utrymmen, och i samma väva kommer gymmets golv, att förnyas och förbättras, här delvis med hjälp av material sponsorerat av medlemmar i föreningen.

Den 24. November hade Finlands Handbollsförbund sitt årliga förbundsmöte. Under mötet presenterade förbundet sin tillväxtstrategi för de kommande åren. Tillväxtmålen är ambitiösa, och mycket av verksamheten riktar sig på de yngre klasserna, en stor satsning är att en School Tour Manager (Kristian Andersson som har ett förflutet i GrIFK) har blivit anställd för att presentera handboll is skolor runt om i Finland. Med koppling till Handbollsförbundets nya strategi, kommer vi i GrIFK också att lägga upp en strategi med målsättningar för att förbättra föreningen ytterligare under de kommande 5 åren. Detta arbete utförs av styrelsen och startar i januari.

 

Datum och Evenemang

 

Grani Handis Winterfest 2.2.2019

Grankulla IFKs legendariska midvinterfest är nästan slutsåld, men det kan finnas ströplatser kvar.

https://grifk-handball.com/evenemang/winterfest/

S-Market GrIFK Elit Winter Camp

GrIFK Elit ordnar ett handbollsläger på mellandagarna i bollhallen, mera info om detta:

https://grifk-handball.com/evenemang/s-market-grifk-elit-winter-camp/

Sista anmälningsdag Onsdag den 19. december.

GrIFK Minicup

Den traditionella och otroligt populära minicuppen går av stapeln den 5.1.2019. Om ni vill se Finlands handbolls framtid i action, kom och hälsa på under dagen i grottan.

Fysios Grankulla

Alla spelare i GrIFK får -15% på fysikaliska behandlingar hos Fysios.

 

Slutligen vill jag önska alla i Grankulla IFK handboll en lugn paus från handbollen över julen och ett riktigt gott nytt år 2019.

 

Peik Jansson

Ordförande

GrIFK Handboll

Premieringar och val av bästa spelare säsongen 2017-2018

GrIFK grötfest 29.11.2018

 

D-pojke – William Nysten

”En spelare som ger allt i varje situation, var det sen på plan eller i målet. Vill det bästa för sitt lag i alla situationer och kämpar på varendaste en.

Har klivit upp till nästa nivå i sin utveckling som handbollsspelare och är inte rädd för att gå ännu längre. En mångsidig spelare med en riktig vinnarskalle!”

D-flicka – Frida Olin

”Hon är inte bara en duktig handbollsspelare som de senaste åren gjort stora framsteg och tagit mycket ansvar, utan är även en bra lagspelare och en god vän. Frida deltar alltid aktivt på träningar och tar stor ledarroll i laget.”

C-pojke – Aron Gumpler

”En spelare som tränade målmedvetet i flera åldersklasser och utvecklades mycket på sin post mellan stolparna under hela säsongen.”

C-flicka – Cecilia Schalin

”En god lagkamrat som axlar ett stort ansvar i laget både i anfallet och försvaret. Hon gör alltid sitt bästa i alla situationer, både under träning och match. En mångsidig spelare med mycket talang.”

B-pojke – Emanuel Holfve

”Lagets trickster inspirerar både på och utanför planen. Han hittar på lösningar till problem på nya kreativare sätt. Det är ändå hans attityd och engagemang som gör honom oersättlig för laget. Han har balans i sitt spel och den utveckling som skett både tekniskt, fysiskt och mentalt är värt ett pris.”

B-flicka – Sofie Hasselblatt

”Spelaren tränade målmedvetet under hela säsongen. Hon visade upp fint ledarskap inom egen åldersklass och på planen ger hon alltid sitt yttersta, både under träning och match. I A-flickslaget fick hon också ansvar och tog för sig på ett föredömligt sätt.”

A-pojke – Jonathan Almark

”Spelaren har med hjälp av hög arbetsmoral och träningsvilja utvecklats till en ledande spelare i A-juniorerna vilket även efter den fina säsongen belönades med en plats i elitlaget.”

Haje Bergmans vandringspris for bästa A-flicka – Matilda Ohvo

”Spelaren återvände till Grankulla och handbollen efter ett års paus. Tog direkt en plats i damernas FM-serielag och var en av stöttespelarna i A-flickornas lag som tog FM-Silver. Hade under säsongens gång en fin utveckling och visade prov på mångsidighet, då hon gjorde väl ifrån sig på många positioner på planen samtidigt som hon var viktig för laget både i anfall och försvar.”

Henrik Vaenerberg vandringspris for bästa herrspelare – Fredrik Forss

”Tämä pelaaja teki koko vuoden kovasti töitä ja kehittyi molemmissa päissä kenttää, varsinkin hyökkäyksessä. Muutenkin loistava joukkuepelaaja ja taistelija.”

Bästa damspelare – Carolina Rehnberg

”Spelaren i fråga var en klar ledare i damlaget. Hon var den bärande kraften och storskytten i anfallsspelet samtidigt som hon skötte rollen som kapten exemplariskt.”

BK-46 vandringspris, Bästa lag – E-flickor 07

”Laget har under de senaste säsongerna uppvisat fin sammanhållning och riktigt kamratskap. Den positiva träningsmiljön har lett till fler och fler spelare och truppen är nästan 30 spelare stor. Tränarna har fört laget framåt genom målmedvetet arbete och med ett långsiktigt tänkande. Deltagandet med flera lag i seriespel har gett varje spelare möjligheten till speltid och den vägen utveckling. Samtidigt har de också nått fina resultat och knep ifjol bronsmedaljerna i kilpaserien.”

Bragdpokalen – Kristiina Nyström

”Henkilö on monta vuotta osallistunut aktiivisesti seuran toimintaan ja kehitykseen. Hän on toiminut vapaaehtoisesti useiden joukkueiden toimihenkilönä sekä hoitanut seuran toimitsijakoulutuksia esimerkillisesti useamman vuoden ajan. Sen lisäksi hän on ollut mukana myös käsipalloliiton maajoukkuetoiminnassa taustahenkilönä. Häntä nähdään edelleen jokaisessa naisten kotipelissä toimitsijapöydän takana.

Haluamme Grankulla IFK Käsipallon puolesta kiittää Kristina Nyströmiä hänen pyytteettömästä tekemästä vapaaehtoistyöstä seuramme eteen.”

Christian Segersvens vandringspris, bästa målvakt William Nysten

”I år vill jag tilldela priset till en lite yngre förmåga. Spelaren i fråga har under den gångna säsongen utvecklats otroligt fint som målvakt. Han visar orädsla för bollen och ett sinne för spelet som är få unnade.  Därtill spelar han gärna också på plan på olika positioner och är där minst lika duktig.

Han visar fina tecken på sportmanna-anda och ställer alltid upp för laget där det behövs. Dessutom bevisar han att man absolut inte behöver göra val av spelposition ännu i C-juniors ålder.”

100 matcher

102 Oscar af Forselles

103 Ukko Hallapää

103 Oscar Björklund

104 Lina Östman

105 Mathilda Nevala-Lehtonen

106 Nicole Backman

107 Anton Engström

108 Valter Georgs

108 Jonatan Stenberg

109 Felix Dahlberg

109 William Nysten

111 Daniel Spranger

112 Ivar Åkerholm

115 Sebastian Segersven

115 Arthur Nyström

116 Lovisa Diesen

120 Maximilian Bergholm

121 Sofie Hasselblatt

125 Niclas Laurent

135 Daniel Timmerman

135 Fredrika af Hällström

140 Markus Ekman


200 matcher

201 Alexander von Numers

205 Alexander Gumpler

207 Kristoffer Bång

212 Jonathan Almark

219 Axel Nyström

225 Richard Sundberg

225 Anette Salonen

221 Wilhelmina Wolff

248 Fredrik Forss

252 Erik Åkermarck

 

300 matcher

305 Benjamin Nyman

306 Wilhelm Hammarberg