Ordförandes vårhälsning

Bästa Handbollsspelare, föräldrar, tränare och lagledare i Grankulla IFK handboll.

 

Vi lever exceptionella tider. Handbollssäsongen 2019-2020 slutade plötsligt och alltför tidigt. Det som för många upplevs som det bästa av handbollssäsongen får vi detta år inte uppleva. Många lag hade med hårt arbete spelat sig mot de efterlängtade slutspelen och besvikelsen över att inte få vara med om det är förstås enorm. Också Sjundeå Cup som för många symboliserar avslutet på säsongen blir ospelat. Det känns tomt för många.

 

För 2 veckor sedan tog vi beslutet att avsluta föreningens träningar, och i stunden var detta ett svårt beslut. När man lyssnar på dagens nyheter, känns detta som ett självklart beslut.

 

Även om vi inte spelar handboll just nu, kommer vi att fortsätta aktiviteten med distansträning och jobba med olika sätt att inspirera både juniorer och föräldrar att upprätthålla sin kondition under de kommande månaderna. Tränarna får material de kan utnyttja i lagens träningar och inget hindrar att man möts virtuellt och tränar “tillsammans”.

 

Staden påminner om de fina möjligheterna till utomhusaktiviteter i staden, t.ex. konditionsslingan på Kasaberget, frisbeegolfbanan, gångvägen runt Gallträsk samt stadens olika sportplaner. Också trapporna vid slalombacken kommer att tas i bruk snart. Hoppas alla kan ta sig tid att röra på sig i dessa märkliga tider.

 

Den nuvarande situationen påverkar inte bara den pågående säsongen, även kommande säsonger kommer att se annorlunda ut. Vi strävar ändå till att fortsätta utvecklas som förening och jobbar vidare mot vårt uppställda mål – att vara Finlands attraktivaste förening med de bästa sportsliga och administrativa förutsättningarna.

 

Den största styrkan i föreningsverksamheten är samhörigheten – och nu behövs den mer än någonsin. Nu när vi inte fysiskt kan vara med varandra vill vi betona vikten av gemenskap och skapa nya sätt att visa sammanhållning. Den här matchen vinner vi tillsammans, var och en på sitt håll.

 

Vi stöder Olympiska kommitténs initiativ  #Seurapaitapäiväkotona -kampanjen på sociala medier där vi bekänner färg med att klä oss i våra föreningskläder som spelskjorta eller huppare. Den 31.3.2020 klär vi oss gröna, tar en bild och postar i de sociala medierna med #seurapaitapäiväkotona #seurasydän #vispelarförgrankiulla #grifkhandboll. Vi ses i de sociala medierna!

 

Peik Jansson 

 

Ordförnande

GrIFK Handboll