GrIFK lähtee myötätuulessa Atlaksen kaatoon

Liigan puolivälierät aloitetaan tulevana sunnuntaina, kun Kauniaisten Luolamiehet matkaavat Vantaalle ja kohtaavat ennakkoon mielenkiintoisessa otteluparissa Atlaksen. Paras viidestä systeemillä pelattavan ottelusarjan toinen peli pelataan ensi keskiviikkona Kauniaisten Luolassa.

Uuden sarjasysteemin johdosta runkosarjan viidenneksi pisteen erolla jäänyt GrIFK haki vauhtia alemmasta jatkosarjasta, ja teki selvää jälkeä voittaen kaikki 6 otteluaan maalierolla 201-157. Atlas oli runkosarjassa neljäs, mutta ylemmässä jatkosarjassa kyyti oli kylmää ja pistetili ei karttunut pisteelläkään ja maaliero oli 127-187.

Kauden komeetaksikin leimattu Atlas on kuitenkin saanut viime kauden mahalaskun jälkeen pelin raiteilleen ja joukkue on esiintynyt varsin ennakkoluulottomasti läpi kauden.

”Atlas on pelannut hyvin tällä kaudella, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Anthony Hellakosken paluu kentälle loukkaantumisen jälkeen on mielestäni ehkä suurin yksittäinen menetystekijä tämän kauden pelissä. Atlaksen ykkösase hyökkäyspäässä on kontrat ja asemapelissä peliä pyörittävät lähinnä Hellakoski ja Erkka Näntö. Nyt toki myös Milos Maksimovicin paluu hyökkäyspäähän on tuonut heille yhden ulottuvuuden lisää. Olemme analysoineet heidän pelin tarkkaan, yritämme saada heidän vahvuudet kuriin ja iskeä heidän heikkouksiin”, kommentoi GrIFK:in päävalmentaja Mikko Koskue ennakkoasetelmia.

Granin peli on parantunut kauden myötä kuukausi toisensa jälkeen, eikä joukkue lähde mitenkään altavastaajana otteluihin. Päinvastoin, Luolamiehet lähtevät leuka pystyssä ja rinta rottingilla, sillä joukkue ei ole hävinnyt viimeiseen neljään kuukauteen peliäkään kenellekään muulle kuin Riihimäen Cocksille. Tasan 4 kk sitten joukkue hävisikin juuri Atlakselle Myyrmäessä.

”Se oli huono peli meiltä ja hyvä Atlakselta. Vieraissa ei sellaisella pelillä pidäkään pisteitä tulla”, muistelee Koskue peliä. ”Pelimme on sen jälkeen kehittynyt molemmissa päissä todella paljon. Viime kesänä meiltä lähti 5-6 lähinnä ykköskokoonpanon pelaajaa, siinä valossa syksyn ailahtelu pelissä oli aivan normaalia. Roolitukset ja vieruskaverit menivät kertaheitolla täysin uusiksi, se näkyy auttamatta kentällä. Uusien roolien oppiminen ja joukkueen yhteen kasvaminen vie aina oman aikansa. Normaali prosessi joukkueessa kuin joukkueessa, lajissa kuin lajissa. Palapeli jota ei rakenneta päivässä, eikä oikotietä onneen ole. Suunta on kuitenkin koko ajan ollut ylöspäin, mikä on tietysti ollut tavoitekin. Iso kiitos pojille että jaksoivat tehdä kovaa duunia syksyn pienistä takaiskuista huolimatta. Viime aikoina peli on ollut mielestäni jopa parempaa kuin viime kaudella missään vaiheessa, vaikka finaaleihin asti silloin mentiinkin. Kuinka pitkälle peli tänä vuonna riittää, jää nähtäväksi”, tuumii Koskue.

Koskuen mukaan koko joukkue odottaa tulevia pelejä kuin pikkulapset joulua. Vaikka Atlas on toki ollut hyvä koko kauden, vasta nyt punnitaan, kenellä purjeet vie pidemmälle. GrIFK:llä on seilannut myötätuulessa viimeiset kuukaudet mutta hyvistä lähtöasetelmista huolimatta Koskue ei lähde liikoja uhoamaan.

”Odotamme innolla ja luottamuksella pelejä. Usko omaan tekemiseen on kova, mutta erittäin nöyränä lähdemme silti liikkeeseen, vain ja ainoastaan kovan työn kautta voi tulla tulosta. Ennen kaikkea yritämme iloita ja nauttia pelaamisesta, loppupelit ovat kauden parasta aikaa ja tämän homman suola. Näitä pelejä vartenhan pojat jaksavat treenata vuodesta toiseen kovalla asenteella.”

Pelaajapuolella leveyttä on tullut kauden mittaan lisää kun loukkaantumiset on saatu karistettua ja näin kauniaislaiset pääsevät, hieman yllättävästikin, aloittamaan pudotuspelit melkein sata prosenttisella miehityksellä. Myötätuulen tuoman itseluottamuksen huomaa myös pelaajissa.

”Tunnelma kopissa on odottavainen mutta päällimmäinen tunnelma itselläni on luottavainen tulevaa puolivälieräsarjaa kohtaan. Pitää kuitenkin joukkueen sisällä ymmärtää tosiasiat ja että keskinäiset kamppailut Atlasta vastaan tällä kaudella ovat olleet vaikeita. Ensimmäisestä kohtaamisesta tasapeli ja toisesta selvä tappio, joten ei me todellakaan ennakkosuosikkina voida sarjaan lähteä. Joten takki on pidettävä tiukasti kiinni ja meidän on keskityttävä vain omaan tekemiseen ja näin varmasti tulos tulee olemaan positiivinen”, Richard Sundberg tuumii ennen puolivälieräsarjaa. ”Pelimme on kehittynyt suuresti sitten alkukauden ja jos minulta kysytään niin Atlaksen on pakko parantaa peliään jos he aikovat meidät tiputtaa”, Sundberg jatkaa pilke silmäkulmassa.

Kotietu sarjassa on Atlaksella, joten GrIFK:n on voitettava ainakin yksi kohtaaminen Myyrmäen Urheilutalolla tai Energia Areenalla, edetäkseen välieriin. Mutta tämä vaatii myös voittoja Luolan uumenissa. Näin ollen joukkue tarvitsee täyden kotiyleisön tuen, eli ei muuta kun, Nähdään Luolassa!

Ottelupäivät:
Su 26.03 15:00 Energia Areena Atlas Vantaa – GrIFK
Ke 29.03 19:00 Kauniaisten Palloiluhalli GrIFK – Atlas Vantaa
La 01.04 15:00 Myyrmäen Urheilutalo Atlas Vantaa – GrIFK
(Tarvittaessa) Ke 05.04 19:00 Kauniaisten Palloiluhalli GrIFK – Atlas Vantaa
(Tarvittaessa) Su 09.04 15:00 Myyrmäen Urheilutalo Atlas Vantaa – GrIFK