Atlas bättre i Energia Arena

Atlas Vantaa gick upp i en 1-0 ledning mot GrIFK i kvartsfinalerna.

GrIFK tog en bitter tvåmåls förlust mot Atlas Vantaa i Energia Arena i lördagens första kvartsfinal mellan matchparet. Atlas kom till matchen med en kanoninställning och fick en bra start på matchen. GrIFK i sin tur fick ingenting att gå sin väg i första halvlek, varken bakåt eller framåt. Missade frilägen, hackigt spel och försvaret läckte som ett soll. I första halvleken var det endast Sten Toomla som kom upp i sin normala nivå och GrIFK gick till pausvila med minus sex bollar på ljustavlan.

“Första halvleken var otroligt dålig från vår sida och nervositeten lös igenom. Vi vände ändå på steken och bjöd upp till en bra kamp i andra halvek. Hemmalagets målvakt storspelade och Richard Sundbergs frånvaro syntes i bägge ändorna.” – Mikko Koskue

I andra halvlek fick GrIFK lite mera fason på spelet och knappade in på Atlas sex måls ledning. Stefan Tihlman, burvaktaren i GrIFK började rädda bollar och bollarna gick bättre in i anfallszon. Det räckte ändå inte ända till slut och slutresultatet skrevs till 27-25 i hemmalagets favör.

Alexander von Numers belönades med en stjärna för sina sex baljor och hårt arbete bakåt samt bröderna Laitinen med två respektive tre. Värda att nämna i GrIFK är Sten Toomla med åtta fullträffar och Fredrik Forss med sina fem mål. Den förstnämnde drog på sig en handskada och är oturligt nog oklar för spel på onsdagens drabbning i Grankulla.

“Atlas spelade en bra match och kan inte lyfta på sin nivå så mycket från det här. Vi har däremot mycket att förbättra på och om vi ens får lite fason på vårt försvarspel och lite mera flow i anfallzon så ska vi nog vända på den här matchserien. Det råder ingen tvivel om det.” kommenterar GrIFK:s lagledare Eddie Sundell.

Atlas-lotsen Johan Nyberg var nöjd med att Atlas förlustsvit äntligen fick ett slut. GrIFK i sin tur hade en svit på åtta vunna matcher och fick nu se sig slagna, en ovanlig känsla på sistonet. GrIFK var nog lite i egen klass i den nedre fortsättningsserien vilket kanske orsakade den kalla duschen i Vanda då ett hårdare motstånd ställde sig emot. Ett revanschsuget GrIFK ställer sig alltså mot Atlas på onsdag i Grottan och från lagets vägnar hoppas vi att alla Grankulla IFK anhängare finner sin väg till Grottan onsdagen i fråga. Matchstart kl. 19.00.

Länk till Facebook evenemanget hittar ni här.