GrIFK tog fram storspelet – räckte inte

GrIFK och BK-46 bjöd på riktig handbollsgodis i Karis Idrottshall idag. Slutresultatet skrevs till 27-25 och BK-46 avancerar till ligans finaler mot Riihimäen Cocks.

BK-46 var den här gången också två bollar bättre än GrIFK och kommer att spela finaler i vår efter en finaltorka på elva år. BK-46 säkrar nu också medalj, föreningens första på tio år.

Det var en bra fight av oss idag och det var fast i små marginaler idag, precis som i den förra matchen. Stort grattis till Karis kommenterar GrIFK-lotsen Mikko Koskue matchen efter två måls förlusten. BK-46 lyckades med sina avslut på en bredare front än GrIFK idag, vilket också var nyckeln till vinsten. GrIFK hade sina chanser men tekniska missar och kylan i magen saknades i slutminuterna. GrIFK lyckades hålla bättre fason på Oscar Kihlstedt och Ben Weber idag men då steg rutinerade Andreas Rönnberg fram och ledde BK till vinst. Rönnberg belönades med tre stjärnor för sin insats. Värd att nämna i hemmalaget är Martin Pråhl som räddade två stycken livsviktiga straffar under de sista fem minutrarna som visade sig bli matchavgörande.

I Grankulla var Sten Toomla (belönades med två stjärnor) effektiv framåt med nio fullträffar och Atte Pakarinen gjorde en strålande insats i målet. Richard Sundberg jobbade hårt i båda ändorna. Trots att semifinalserien är över så betyder det inte att säsongen är över för GrIFK:s del. Säsongen fortsätter med bronsmatcher mot Sjundeå IF. Tidtabellen fortfarande öppen.

Ett stort tack från GrIFK-teamet till BK-46. Det var ett nöje att ordna dessa otroligt fina och jämna matcher mot er både på planen och utanför. Vi bjöd handbollsfinland på säsongens mest underhållande handboll.