”Ainakin yksi maali enemmän kuin vastustaja”

GrIFK haastaa suuren ennakkosuosikin lauantaina Suomen Cupin loppuottelussa. Riihimäen Cocks on kulkenut kotimaan joukkueita vastaan voitosta voittoon jo ties kuinka kauan, eikä tiistai-iltana pelattu SM-liigan rästiottelukaan Dickeniä vastaan tuonut siihen muutosta, vaikka tiukille menikin.

Vuodesta 2006 lähtien miesten Suomen Cup on ollut kolmen kauppa. Cocks on vienyt pokaalin mukaansa peräti kahdeksan kertaa, HC West juhli Cupin voittoa aikanaan kahdesti. Viimeksi ”poikaa” on säilytetty muualla kuin Kauniaisissa tai Riihimäellä kauden 2014 päätteeksi, jolloin se sai olla vuoden päivät Dickenin hallussa. GrIFK on finaalissa nyt viidennen kerran, mutta Luolan katossa on vain yksi viiri, vuodelta 1999, jolloin seura juhli myös Suomen mestaruutta.

Pokaalit kiinnostaa aina

Gintaras Savukynas, Cocks

Riihimäkeläisillä on jälleen käynnissä tiukka vaihe, viikon aikana se ehtii pelata EHF Cupin ja SM-liigan lisäksi myös Suomen Cupin finaalissa. Lisäjännitystä on luvassa torstaina 30.11, jolloin arvotaan EHF Cupin lohkovaiheen lohkot. GrIFK:lla on takanaan neljän kovan ottelun marraskuu, joista saldona kaksi hyvää ja kaksi hieman vihkoon mennyttä peliä.

Cocks-valmentaja Gintaras Savukynas myönsikin joukkueensa olleen väsyneen, mutta sanoo pelaajiensa olevan lauantaina täydessä taistelukunnossa kun jälleen yksi pokaali on pelissä. ”Pelaajat ovat toistuvasti osoittaneet voitontahtonsa ja ovat jälleen valmiita tekemään kaikkensa voiton eteen. Tiistain pelissä näkyi selvästi maanantai-iltaan asti venyneen Slovenian matkan väsymys, mutta loppuviikon aikana joukkue saa tarvitsemansa levon jotta kaikki olisivat valmiina loppuotteluun.”

Granin kotikenttäedun Savukynas ei usko vaikuttavan, vaikka myöntääkin että joukkue viihtyy paremmin kotikentällään. ”Valmistaudumme otteluihin aina tosissaan eikä pelikentällä ole niin suurta merkitystä meille. Tietysti toivomme että fanimme saapuvat kannustamaan meitä, riippumatta missä kulloinkin pelaamme.”

Kysymykseen onko finaalista odotettavissa maalijuhlaa vai puolustusten taistelua, Savukynas vastaa hieman pilke silmäkulmassaan että heidän tavoitteenaan on ”aina puolustaa vahvasti ja tehdä enemmän kuin tarpeeksi, mutta ainakin yhden maalin enemmän kuin vastustaja.”

Tasaisuutta otteisiin ja Rönnberg kuriin

Mikko Koskue, GrIFK

GrIFK:n toista kertaa peräkkäin Cupin loppuotteluun luotsannut Mikko Koskue kehuu vastustajan saavutuksia, mutta uskoo joukkueensa voivan yllättää.

”Ensinnäkin, onnittelut Cocksille pääsystä Euroopan Cupin lohkovaiheeseen toistamiseen. Joukkue pelaa tällä hetkellä tuloksekasta ja hyvää käsipalloa. Jos peliä vertaa vaikka kahden vuoden takaiseen Cocksiin, on nykyinen joukkue valovuoden edellä silloista kaikessa sen tekemisessä. Kurinalaisuus molemmissa päissä kenttää on aivan toisella tasolla, ja pelityylikin on paljon modernimpi.”

”Vaikka varmasti olemmekin altavastaajia ottelussa, yhdessä pelissä voi kuitenkin käydä aina mitä vain. Sen näytimme jo viime vuoden Cup-finaalissa, vaikka se lopulta Cocksille kääntyikin. Laitamme itsemme tälläkin kertaa 100% likoon ja teemme kaikkemme. Hyvänä päivänä se voi johtaa mihin vain. Toivotaan yleisöltä myös pientä lisäapua meille äänekkään kannatuksen merkeissä.”

Koskue myöntää että marraskuun peleissä Granin taso on horjunut liikaa. ”Dicken ja BK-pelit olivat meiltä huonoa suorittamista, siitä ei pääse mihinkään eikä sitä kannata alkaa selittelemään. Tiedämme mikä peleissä meni pieleen ja mitä pitää parantaa, sitä lähdetään nyt parhaamme mukaan tekemään.”

Vaikka Cocksin joukkue on tasainen ja ammattimainen kauttaaltaan, haluaa Koskue nostaa yhden pelaajan esiin: ”Siinä missä meillä oli viime liigapelissä Karjaalla pahoja ongelmia saada Andreas Rönnberg kuriin, yleensä Cocksia vastaan meillä on ollut samanlaisia haasteita Nicon kanssa. Hän on hyvässä kunnossa ja hänen pysäyttäminen tulee varmasti olemaan avainasemassa, jos meinaamme onnistua yllätyksessämme.”

Paras finaalitunnelma on katsomossa!