Cocks liian vahva, Cupin finaalista selvä peli

Kauniaisten Luolassa pelattu tämän vuoden Suomen Cupin loppuottelu kulki alusta alkaen vierasjoukkue Cocksin komennossa. Granilla oli suuria ongelmia avata vieraiden puolustuslinjaan aukkoja, ja kun vieraiden vastaiskupelikin toimi isäntiä paremmin, johti Cocks jo 1-6 ennen kymmenennen peliminuutin umpeutumista.

Avausjakson loppuosa kulki tasaisemmissa merkeissä ja Grani pääsi kolkuttelemaan parhaimmillaan kolmen maalin päässä kun GrIFK:n valmentaja Mikko Koskue yritti riskipelillä saada maalintekoa toimimaan, mutta viimeiset minuutit ennen taukosummeria repi eron jälleen viiteen maaliin, 11-16.

Toisen jakson alkupuolella isäntien seitsemän hyökkääjän taktiikka petti pahasti kun Cocks pääsi hyödyntämään heikkojen viivasyöttöyritysten ansiosta muutaman helpon maalin yli kentän Granin tyhjänä ammottavaan maaliin, ja se riitti. Reilun minuutin aikana niin Davor Basaric, Teemu Tamminen kuin maalivahti Vitali Shitskokin kuritti Grania jero kasvoi jo yhdeksään maaliin 18-27, kun peliä oli jäljellä vielä vartti. Loppuminuutit Cocks pelasi vapautuneesti kun Granin taistelumieli oli murrettu. 60 minuutin pelin jälkeen lopputulos oli 24-36.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Cocksin liettualaismaalivahti Giedrius Morkunas. Eniten maaleja, 9, mätti Nico Rönnberg, Granin Sami Silfver ja Patrik Johanson osuivat viidesti.

Suomen Cup meni Riihimäelle nyt neljännen kerran peräkkäin, kaikkiaan Cocks on voittanut Cupin nyt yhdeksän kertaa, eli kaksi vähemmän kuin BK-46, jonka viimeisin voitto on kaudelta 2005-06.

Lisää ottelusta:
Yle Urheilu
Yle Sporten
HBL

Fokus palaa nyt SM-liigaan

SM-liiga palaa ohjelmaan tulevana lauantaina, kun kyttäysasemissa viidentenä, tasapisteissä edellään olevien Dickenin ja Atlas Vantaan kanssa olevan Granin vieraaksi saapuu runkosarjan toisen kierroksen avaavaan otteluun liigassa seitsemäntenä oleva HIFK. Ennen joulutaukoa GrIFK piipahtaa vielä Turussa 15.12. ja hiljenee pyhien viettoon 20.12. Luolassa pelattavan HC HIK-ottelun myötä. 14.2.2018 päättyvän runkosarjan neljä parasta jatkaa kauttaan ylemmässä jatkosarjassa.

Kuva: Sanna Myllärinen