BK-46 runkosarjan viimeinen vieras

Käsipallon SM-liigan viimeinen runkosarjakierros tuo ystävänpäivän otteluun Kauniaisiin GrIFK:n vieraaksi BK-46:n, joka on jo varmistanut paikkansa ylemmässä loppusarjassa, mutta kamppailee vielä Dickenin kanssa keskinäisestä järjestyksestä sijoilla kaksi ja kolme.

Joukkueet lähtevät kovasti eri asetelmista otteluun, sillä siinä missä raitapaidat purjehtii viiden voiton tuulitunnelissa, Granilla on muutama heikompi ottelu takanaan. Viikonloppuna Myyrmäessä kärsityn tappion myötä kotivoittokaan ei yksistään riitä nostamaan joukkuetta jatkosarjaviivan yläpuolelle neljänneksi, siihen myös apua Turun suunnalta, jossa ÅIFK:n olisi napattava pisteitä Atlas Vantaalta. Karjaalaisten porkkana keskiviikkona onkin ylempään jatkosarjaan mukaan saatavat runkosarjan pisteet.

Kapteeni Forss: “Parempia otteita treeneistä lähtien”

Kapteenin päiväkäsky keskiviikoksi: Periksi ei anneta!

GrIFK:n kauden tasaisimpiin suorittajiin kuuluva maajoukkuesentteri Fredrik Forss kertoo joukkueensa keskustelleen ongelmista.

“Niiden on nyt aika näkyä kentällä. Otteet treeneistä lähtien pitää parantua, jotta myös peleissä kulkisi. Viime aikojen treenit on kuitenkin jo näyttänyt ihan hyvältä. Vielä kun saadaan vikat yksityiskohdat kohdilleen niin saadaan vene käännettyä oikeaan suuntaan.”

Viime marraskuussa Granin ja BK:n kohtaamisessa tahtipuikkoa heilutti kymmenen maalin verran Andreas Rönnberg, joka on vahvan karjaalaisryhmän tärkein yksittäinen pelaaja. Rönnberg on kuluvalla kaudella noustanut useasti varsinkin ottelun ratkaisuhetkillä profiiliaan ja tarvittaessa ratkaissut vaikka yksin voiton joukkueelleen. Yksin Rönnbergin ei kuitenkaan ole tarvinnut pelejä ratkoa sillä viime kauden hopeajoukkueella riittää laatua joka pelipaikalle,

“BK antoi meille viimeksi Karjaalla erittäin kovan käsipalloluennon, emmekä halua kokea samanlaista käsittelyä uudestaan.”

Hyvä ottelu kovan kaliiberin vastustajaa vastaan saattaa myös avata henkisiä lukkoja, siksi kotijoukkueen kannattajajoukot olisi hienoa saada paikan päälle:

“Erittäin kovatasoinen vastustaja on tulossa ja toivottavasti saadaan Luola täyteen.”

Ottelukierroksella vielä runsaasti panoksia

Käytännössä kuvio menee niin että GrIFK nousee neljänneksi mikäli se voittaa BK-46:n ja samaan aikaan Atlas ei voita ÅIFK:ta, tai GrIFK pelaa tasan ja Atlas häviää Turussa. Joukkueiden päätyessä tasapisteisiin Grani nousee Atlaksen edelle. Atlaksen voittaessa ja/tai Granin hävitessä ottelunsa Atlas pysyy neljäntenä.

Liigakierroksen merkittävimmät ottelut pelataan Kauniaisissa, Turussa ja Paraisilla, joiden otteluilla on suora vaikutus siihen miten joukkueet jakautuvat ylempään, alempaan jatkosarjaan sekä karsintasarjaan. Alemman jatkosarjan rajatapaukset ovat ÅIFK ja PIF, joista toinen jää viivan alle ja tekee seuraa HIK:lle sekä divarin kärkijoukkueille. Kummallakin edessään kotiottelu, PIF saa vieraakseen HIFK:n, jonka tilanne on identtinen BK:n kanssa. Riihimäellä mitellään jo suoraan ylemmän jatkosarjan pisteistä kun Cocks ja Dicken käyvät kauden toiseen El Romanticoon. Vain Hangon ottelussa ei suoraa merkitystä jatkosarjojen kannalta ole.

Runkosarjan päätöskierroksen ottelut

Kaikki ottelut 14.2. kello 19:00:
HC HIK – SIF
GrIFK – BK-46
PIF – HIFK
Cocks – Dicken
ÅIFK – Atlas Vantaa

Jännitystä siis riittää keskiviikon kello 19:00 alkavalla sarjakierroksella lähes joka paikkakunnalla. Se pelataanko liigan ylempää jatkosarjaa kevään mittaan Kauniaisissa vai Vantaalla, sekä alempaa jatkosarjaa Turussa vai Paraisilla, määräytyy seuraavien kriteerien mukaan (suluissa tilanne ennen viimeisen kierroksen otteluja):

  1. Kaikki runkosarjan pisteet (GrIFK-Atlas 21-22, ÅIFK-PIF 7-7)
  2. Keskinäisten otteluiden pisteet (GrIFK-Atlas 2-2, ÅIFK-PIF 3-1)
  3. Keskinäisten otteluiden maaliero (GrIFK-Atlas 55-55)
  4. Koko kyseessä olevan sarjan otteluiden maaliero (GrIFK-Atlas 63-20)
  5. Eniten tehtyjä maaleja koko kyseessä olevassa sarjassa (GrIFK-Atlas 486-481)

GrIFK toivottaa kaikki kynnelle kykenevät avittamaan liigajoukkueensa keskiviikkona voittoon BK-46:sta!

Jatkosarjat pistetään käyntiin heti tulevana viikonloppuna, ottelukaavio on valmis, vain joukkueet puuttuvat paikoiltaan. Alustava ohjelman runkopäivät löytyy SM-liigan sivuilta >