Atlas nappasi Granin avainnipun itselleen

GrIFK ei kyennyt ottamaan tarjolla ollutta varmaa paikkaa ylempään jatkosarjaan kun Atlas Vantaa otti Myyrmäessä 28-25 (14-11) kotivoiton. Taistelussa runkosarjan neljännestä sijasta asetelma ennen viimeistä sarjakierrosta on nyt sellainen, että Atlas Vantaa pitää Granin takanaan mikäli se keskiviikkona voittaa vieraspelinsä Turussa. GrIFK:n oljenkorsi vaatii kotivoittoa BK:sta ja Atlaksen pistemenetyksiä.

Benjamin Olsson kuului Granin parhaimmistoon Vantaalla.

Viime aikoina Granin hyökkäyspeliä vaivannut tukkoisuus jatkui Myyrmäessä, jossa kotijoukkue päästettiin alussa helpohkosti 4-0 johtoon. Benjamin Olssonin kaksi vastaiskumaalia toi vieraat kahden maalin päähän, mutta lähemmäs Grani ei koskaan hyvistä tilanteista huolimatta ennen taukoa päässyt. Atlaksen konsepti oli vanha tuttu; Tuomas Laitinen torjui ja Sebastian Säkkinen kontrasi.

GrIFK:n paras hetki ottelussa osui toisen jakson alkuun, jossa Olsson osui jälleen kahdesti, kaventaen eron yhteen maaliin. Nukahdukset puolustuspelissä päästi vantaalaiset jälleen niskan päälle ja ero kasvoi hiljalleen, pahimmillaan viiden maalin mittaiseksi. Viimeisen kympin aikana Säkkinen sai maalikilpailussa vastustajakseen Peik Sjöblomin, mutta kolmen maalin ero pysyi loppuun asti.

Granin Richard Sundberg ylitti ottelun tuoksinassa 800 tehdyn SM-liigamaalin rajan. HC Westin ja GrIFK:n riveissä on nyt kasassa 184 ottelua ja 801 maalia.

Vasta sarjataulukon ääripäissä varmat sijoitukset

PIF isännöi kotonaan runkosarjan voittavaa Cocksia vastaan rästiottelussa, ja vain harva uskoo Cocksin kaatuvan, joten tästä eteenpäin spekuloidaan tuon todennäköisyyden mukaan.

Ennen keskiviikkona pelattavaa runkosarjan päätöskierrosta vain Cocks ja HC HIK voivat olla varmoja sijoituksistaan, muiden osalta kisat jatkuu loppuun asti. BK-46 ja Dicken ratkovat kakkospaikan Kauniaisissa (GrIFK-BK-46) ja Riihimäellä, jossa Cocks ottaa vastaansa Dickenin ottelussa, joka pisteiden muodossa on jo osa ylempää jatkosarjaa. PIF:n ja HIFK:n ottelussa kotijoukkueella on vielä mahdollisuus nousta ÅIFK:n ohitse ja välttää karsintasarja, mutta se vaatii myös turkulaisten samanaikaista kaatumista Atlas Vantaan isäntänä. Hankolaiset viimeistelevät jo kuntoaan karsintasarjaan kotiottelussa nousukuntoista SIF:iä vastaan.

Kuinka rajatapaukset ratkeaa?

Jännitystä siis riittää keskiviikon kello 19:00 alkavalla sarjakierroksella lähes joka paikkakunnalla. Se pelataanko liigan ylempää jatkosarjaa kevään mittaan Kauniaisissa vai Vantaalla, sekä alempaa jatkosarjaa Turussa vai Paraisilla, määräytyy seuraavien kriteerien mukaan:

  1. Kaikki runkosarjan pisteet (tilanne Atlaksen hyväksi 22-21, tilanne 11.2: ÅIFK-PIF 7-7)
  2. Keskinäisten otteluiden pisteet (tilanne 2-2, tilanne ÅIFK:n hyväksi 3-1)
  3. Keskinäisten otteluiden maaliero (tilanne 55-55)
  4. Koko kyseessä olevan sarjan otteluiden maaliero (tilanne Granin eduksi 63-20)
  5. Eniten tehtyjä maaleja koko kyseessä olevassa sarjassa (tilanne Granin eduksi 486-481)

Käytännössä siis GrIFK nousee neljänneksi mikäli se voittaa BK-46:n ja Atlas ei voita ÅIFK:ta, tai GrIFK pelaa tasan ja Atlas häviää Turussa. Joukkueiden päätyessä tasapisteisiin Grani nousee Atlaksen edelle. Atlaksen voittaessa ja/tai Granin hävitessä ottelunsa Atlas pysyy neljäntenä. ÅIFK:n ja PIF:n välillä ratkaisuvaihtoehtoja on sikäli vähemmän, että ÅIFK pysyy tasapisteissä PIF:n edellä keskinäisten otteluiden perusteella.

GrIFK toivottaa kaikki kynnelle kykenevät avittamaan liigajoukkueensa keskiviikkona voittoon BK-46:sta! #yhdessäolemmevahvempia

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa