Fin start på säsongen

Årets första kamrat-derby slutade i Grankullas favör då Helsingfors IFK föll med klara siffror. HIFK hängde med den första kvarten, men efter det var segern aldrig hotad.

Första matchen för säsongen är alltid svår, men idag lyckades vi bra. En helt suverän insats av oss och vi förde spelet genom hela matchen beskriver lagets huvudtränare Mikko Koskue matchen. Alltid finns det saker att förbättra på, men en stabil och bra insats av oss. Albert Georgs gör en strålande comeback mellan stolparna efter en långtidsskada och vi har nio målgörare i protokollet fortsätter han. Slutsiffrorna skrevs till 26-33 (13-19).

Rostislav Grinishin i sin tur var inte alls lika nöjd över sina mannar. Han grämer sig över att försvarsspelet inte fungerade och erkänner att GrIFK utnyttjade lägena som uppstod effektivt och att i anfallszon fick de inte alls igång deras skytte. Vi måste och kommer att förbättra oss i framtiden på dessa delområden avslutar han.

GrIFK vann med klara siffror mot HIFK.

De fakto är att HIFK trion Shevchenko-Zujic-Protsenko lyckades endast tillsammans att näta sju gånger, Niclas Ahlgren däremot var HIFK:s farligaste spelare för dagen och skrapade ihop åtta fullträffar. GrIFK lyckades få bättre utdelning i anfallszon och kom till lägen så gott som i alla anfall. Bollen rörde sig bra i anfallet och vi fick försvaret att fungera. Skön start på säsongen, härifrån är det lätt att fortsätta kommenterar lagets kapten Fredrik Forss som också belönades med tre stjärnor för sin insats. Alexander von Numers var effektiv i båda ändorna och noterades för sex mål på lika många försök. Miro Koljonen och Richard Sundberg var sin vana trogen duktiga i bägge ändorna och Benjamin Olsson tackade och tog emot för de fina passningarna han fick och nätade sex gånger. Sami Silfver styrde upp och gav en trygghet framåt och nyförvärvet Patrik Johanson fick också känna på hetluften i den finska ligan. Tre mål och med ett spelöga som heter duga noterades han också för en handfull med fina framspelningar.

Serien fortsätter så snabbt som på fredag hemma i Grankulla då kamraterna från Åbo på besök. Vi ska inte tro att vi kommer lätt undan på fredag bara för att vi lyckades bra idag, vi går in i alla matcher med bra inställning och det gäller också på fredagen avslutar Mikko Koskue.

***

Nästa match:

GrIFK – ÅIFK
15.9.2017 kl. 19.00
Grankulla bollhall

Katso koko ottelu

MSM HIFK-GrIFK 13092017 / ComSport Production Oy.

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa